DesssU Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Witam otóż,2 dni temu miałem mały ślizg przy około 20/30 km/h.Szkody są małe(przynajmniej wizualne)-Lekko nadszarpana prawa stopka oraz odłamany prawy kierunkowskaz.Jednak po ślizgu mój motorek nie chciał odpalić za żadne skarby, zostawiłem go samemu sobie na 5 min po czym spróbowałem znowu. Odpalił, wszystko działało. Dwa dni później tj. dzisiaj postanowiłem zawieźć moto do mechanika, podchodzę wsadzam kluczyk, przekręcam światełka wszystkie sie palą(kierunkowskaz odpiąłem, a do mechanika mam jakieś 15km) wciskam ukochany przycisk i nic. Znaczy nie nic, słychać szybkie stuknięcia jakbym miał rower, podczepił sobie do ramy kawałek plastiku i zakręcił kołem. Próbowałem 5 razy, za 4 silnik jakby troche zaczął pracować jednak nie dało rady. Wskaźniki się nie ruszają, a światełko ciśnienia oleju mruga w rytm odgłosów.Czy ktoś wie co się mogło stać? Bo niezbyt mam ochotę jechać po przyczepkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Akumulator mógł się uszkodzić (zależy jaki masz) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DesssU Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Światła działają, kierunki też, więc jakim cudem akumulator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Takim że nie wystarcza prądu na odpał. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 To, ze światła działaja nie znaczy, że ma wystarczajaco mocy aby zakręcić silnikiem. Miernikiem zmierz napięcie. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DesssU Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Spróbuje jutro z samego rana :D A jakby było ok to co innego jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Tak, wymień uszkodzone elementy i ciesz się jazdą :DZobaczy też, czy kierownica jest prosta. Ja po moich glebach zawsze miałem krzywą :P Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DesssU Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Co do wymiany to 8 zakupie wszystko co potrzeba(wtedy mam wyplate), dzieki za info o kierownicy,czyli jeżeli napięcie będzie nie teges to będę musiał wymienić akumulator czy doładować go czy jak? Sorki za takie pewnie dla was oczywiste pytania ale jak dotąd nie miałem większych problemów i moje naprawy kończyły się na czyszczeniu czy wymianie oleju :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Nie krępuj się.Najpierw naładuj i zobacz czy zdechnie po kilku dniach i kontroluj napięcie. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DesssU Opublikowano 5 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Dzięki bardzo wszystkim za pomoc. Miałem małe problemy przy ładowaniu ale w efekcie końcowym wszystko dobrze się złożyło :D //Problem rozwiązany, a był nim słaby akumulator.:-^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi