konjo Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Witam zalozylem ostatnio zestaw 60 ccm do ogarka, potem przestawilem zawleczke na iglicy w gazniku zeby wiecej paliwa dawal i szczerze mowiac nie zauwazylem zadnego wzrostu mocy.... :) nie wiem czy to wina zlego zalozenia zestawiku czy kwestia regulacji czegos.... wiem ze temat 60 ccm byl juz poruszany ale nie znalazlem tak kogos opisujacego taki przypadek poza tym kiedy silnik wchodzi na wyzsze obroty zaczyna strasznie glosno pracowac (mam wrazenie jakby tlok walil w glowice ale jak patrzylem na swiece to nic nie widac). ponadto po pewnym czasie gasnie tak jakby sie grzal co musze zrobic zeby ogarek chodzil tak jak opisuja go szczesliwi posiadacze 60 ccm? prosilbym o jakas pomoc szczegolnie od osob ktore taki zestaw maja i dobrze im dziala z gory dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2004 hahaah, następnego w konia zrobili :) po pierwsze dobrze dotrzyj, wtedy będą efekty jakiekolwiek widoczne aha, nie wierz w te 75km/h co niektórzy gadają, zwykła lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konjo Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2004 witam w konia nie w konia - chcialem po prostu troche szybciej jezdzic (a na 75 to ja sie nawet nie nastawialem :) )tylko chodzi mi o sam fakt zalozenia tego patentu bo teraz to mi w ogole zapalic nie chce... :) a ja nie mam pojecia dlaczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Cz. Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Jeżeli masz wrażenie ,że ci tłok wali o głowicę i coś tam nieźle hałasuje to przyczyną może być pęknięty pierścień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Dotrzyj go to będziesz dopiero wiedział czy Ci moc wzrosła. A ja powiem ze mi jawka zajebiście cicho pracuje. I ma niezłego kopa, na asfalcie pale gume... Przed założoeniem zestawiku miałem remoncik silnika, simmeringi, wał itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konjo Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2004 witam udalo mi sie go odpalic - musialem pogrzebac tu i owdzie... co do pierscieni - jak zakladalem to wygladalo ze jest ok i w miare sprawnie mi to poszlo - a duzy halas jest dopiero przy sporych obrotach co do docierania - to musze jeszcze troche pojezdzic... (napisali ze 500 km) :) dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbi_ Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2004 a duzy halas jest dopiero przy sporych obrotach :) to go na te spore obroty nie wkręcaj :!: :!: bo nie będzie :namoto: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2004 ja musialem zalozyc dwie usczelki na glowice bo mi udezal tlok o nia :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżawa50 Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2004 hmm, nie wiem jak jest naprawdę , ale ja czytałem ostatnio... Ze motorek jest najsilnijszy właśnie na dotarciu, wtedy ma najwięcej mocy...jeżeli to jest prawda, to skoro teraz nie odczuwasz wzrostu to potem będzie lipa... 1.Ps ja tak tylko słyszałem.. jak się myle to mnie oświećcie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arni Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Przy okazji tematu o 60-tkach.Miałem załozony w jawce taki cylinder i za h... nie mozna go było dotrzec! po 900 km nie było zadnej róznicy w przedkości.Docierany był prawidłowo i wszystko było robione tak jak sie nalezy i kupa :) wygladało to tak jakby tłok nie umiał sie dopasowac do cylindra(mimo ze był kupiony w komplecie) Jak myslicie-przeleciec go papierem wodnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Czy ja mam do ch*ja pana inny czetsaw ?! Na początku po załozeniu, niepowiem, była słaba i sie grzała. Teraz chodzi sobie elegancko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaWaK Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2004 silnik jawoskie tak mają ... tłok będzie spasowany zero luzów it.p. to będzie wolna i w ogóle .... a jak zacznie tłok i pierścienie dzweonić to dosłownie rozpierdócha .... :mrgreen: normalnie czuje sie to moc ....(wiem po swojej jawce ... ) :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konjo Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2004 witam juz wiem skad ten dziwny dzwiek :D zapomnialem uszczelki pod cylinder wsadzic :buttrock: :D ale glupek ze mnie - chodzi duzo lepiej ale i tak kupilem juz sobie nowe uszczelki bo te stare sa w polowie porwane... dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 29 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2004 aha' date=' nie wierz w te 75km/h co niektórzy gadają, zwykła lipa[/quote'] Ja miałem taki cylinderek w ogarku.... na początku nie było zbyt wielkiej różnicy ale po dotarciu i zmianie przedniej zębatki wyciągał 70 we dwie osoby (było to w tunelu na trasie toruńskiej więc opory powietrza mogły być mniejsze.....) Spróbuj wrócić na seryjne ustawinia iglicy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bucyk Opublikowano 12 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2004 Może tłok źle założyłeś, czyli strzałką do góry??A strzałka powinna wskazywać na wydech, czyli na dół zawsze :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi