cycoh Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Podczas porządków w szafie znalazłem umowy kupna na swoją WSK 175 którą kupiłem ponad 10lat temu ( jeszcze na ojca bo nie miałem 18lat )-to były czasy. umowy są kompletne tzn jest ciągłość od właściciela w dowodzie do mojego ojca.Zgubiłem tylko stary dowód rejestracyjny i raczej go nie znajdę. Czy na tej podstawie jakbym chciał iść zarejestrować motocykl to byłoby problemu ?Na białe tablice wymagane by było jeszcze przeglą motocykla polisa OC, i zapewne oświadczenie o zagubieniu dowodu i tablicy rejestracyjnej. Dodatowo na mojej umowie kupna napisane jest że "przedmiotem sprzedaży jest rama motocykla WSK 175 itp) " nie cały motocykl tylko rama bo wtedy nie miał silnika i ja młody głupi tak wpisałem. Na zabytek też pewnie dało by się skoro jestem właścicielem. Wszelkie info mile widziane :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Czegoś nie rozumiem. Umowa kupna była na samą ramę i był dowód rejestracyjny? Skoro był zarejestrowany to czy został wyrejestrowany czy jak? Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycoh Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) motocykl był zarejestrowany normalnie, tylko sami wiecie jak to młody (16letni) napalony człowiek coś kupuje. Do motocykla ( bez silnika) dostałem od właściciela ( też małolata bo kupił na matkę ale kazała mu sprzedać ) dowód, tablicę (czarna) i 3 umowy kupna. Czyli wszystko teoretycznie ok tylko ten zapis w mojej umowie że przedmiotem sprzedaży sama rama. Nie było wtedy internetów by sprawdzić jak sporządzić umowe kupna, i tak małolaci po 16 lat dobiliśmy targu tzn teoretycznie mój ojciec z jego matką :) Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez cycoh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Rozumiem, że wtedy nie został przerejestrowany na Ciebie ani na Twojego ojca? Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycoh Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 nie została zarejestrowana na mnie ani ojca, wsk kupiona wyremontowana, potem zajeżdzona i tak do teraz leży rozkręcona :) to były czasy gdy WSK można było kupić za 150pln.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 No to faktycznie z rejestracją może być problem przez ten zapis w umowie. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Można wyprostować, trzeba szukać poprzedniego właściciela. W innym przypadku zadzwoń do WK i się dowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Ja bym to sam wyprostował . Nikt nikomu niczego nie ukradł i chodzi tylko o durny zapis w umowie przez który będziesz mieć przeokruny ból dupy i murowane problemy w WK . PRzynieś im umowę z WS-ką a nie samą ramą .Jak Ci sie chce to możez właściciela poszukać . Mi by się nie chciało. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycoh Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Ja bym to sam wyprostował . Nikt nikomu niczego nie ukradł i chodzi tylko o durny zapis w umowie przez który będziesz mieć przeokruny ból dupy i murowane problemy w WK . PRzynieś im umowę z WS-ką a nie samą ramą .Jak Ci sie chce to możez właściciela poszukać . Mi by się nie chciało.powiem Ci szczerze że nie chce "fałszować " umowy. Już kiedyś miałem problem właśnie przez taką zmianę i teraz wolę poświecić trochę czasu i to wyprostować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 No to myślę że przybycie z przegladem ze stacji diagnostycznej powinno pomóc . W Polsce pojazd definiuje rama, jeśli udowodnisz że poskładałeś szpeja to nie powinno byc problemu. Ale pytaj się o to - kupiłem ramę z papierami i workiem części , czy mi to zarejestrujecie jak poskładam i zrobię przegląd ? Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi