Kaebab Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Witam, mam taki problem: kupiłem uszkodzony motocykl Suzuki DR600 i wymieniłem głowice i tłoka, po złożeniu nie mogłem go odpalić, później rozkręciłem go aby sprawdzić czy dobrze wszystko jest ustawione wszystko było ok i go znów złożyłem, ale po półgodziny kopania i po zmianie butów bo mi kopniak rozwalił buta, udało mi się go odpalić, ale z silnika wydobywa się odgłos jakby łańcuch rozrządu stukał po ściankach silnika. Czy ten stukot to wina luźnego rozrządu i on również może powodować to że motor ledwo pali i przy tym okrutnie oddaje kopniakiem?. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 jak odbija to rozrzad zle zlozony Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaebab Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 A możliwe to jest jeszcze, aby przez luźny łańcuch rozrządu tak odbijało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Sprawdź czy Ci klina pod magnetem nie ścieło . Rozrząd w tym moto jest względnie cichy (łańcuch) a przy dobrze ustawionym autodekompresatorze (na kopce przy silniku jest mechanizm zwalniania a na głowicy "elementy wykonawcze") , sprawnym gaźniku i zapłonie można ją odpalić ręką . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykkyre Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 może nie tyle słychać rozrząd co łańcuszek balansowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 sprawdz w ktorym momencie jest iskra, powinna byc prawie w GMP ( zazwyczaj chyba ok 3 mm przed GMP) Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Przy kopaniu nie dodawaj wcale gazu bo będzie odbijała,źle ustawiony gaźnik tez ma na to wpływ.Rozbierałeś coś oprócz góry?Masz dwa impulsatory czy jeden? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaebab Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Wymieniłem tłok, głowice, wyczyściłem gaźnik i złożyłem. Dekompresator jakiś mam obok klamki sprzęgła i jak uda mi się go odpalić to elegancko jeździ siły ma dużo, odczuwalnie więcej niż w Yamaha XT 600, ale jak go zgaszę to znów ciężko zapalić i odbija kopniak, Wydaje mi się właśnie że ten łańcuszek rozrządu jest już skończony lub napinacz bo jak jest zapalony to wydobywa się take stukanie z silnika i jak oglądałem filmiki na yt co podobny odgłos się z silnika wydobywał to ludzie pisali że to możliwe że łańcuch rozrządu tam stuka. Odpalałem dziś i odpalił na strzała, ale później jak go wyłączyłem już nie odpalił, wydaje mi się teraz ze rozrząd jest dobry, ale czujnik położenia wału może być uszkodzony, a co do tego stukania to chyba może też stukać ten łańcuch balansujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykkyre Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 zaglądnij na ten łańcuszek balansowy bo jak się urwie to może zrobić się nie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 szukaj na forum DR , tam ludzie znaja lepiej tą konstrukcje http://suzukidr.pl/forum/index.php Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaebab Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Ok, dzięki wszystkim za pomoc, sprawdzę ten łańcuch i dodatkowo czujnik położenia wału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi