Major87 Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Witam.Jedno pytanko - co ile pierzecie tekstylne kurtki z białymi wstawkami? Zanabyłem takową dzisiaj (Furygan Genesis), wypadłem na krótką przejażdżkę - około 50km, po powrocie do domu paczę, a tu praktycznie każda jedna biała wstawka uje**na jak stół u Durczoka :banghead: .Macie jakieś sprawdzone sposoby na utrzymanie tego w czystości? Przecież nie będę jej prał po każdym wypadzie, bo musiałbym to robić codziennie ;).PozdrawiamTomek Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 (edytowane) Ale co ci to przeszkadza? Mam letni zestaw w bardzo jasnym kolorze i z zewnątrz kurtka wiecznie jest uwalona pyłem, a spodnie nawet smarem. Piorę go dopiero gdy czuję, że wewnątrz jest nie świeży.Jak się wstydzisz jeździć w brudnym to pociesze cię, że pod kaskiem i tak nie widać kto jedzie. :) Edytowane 22 Marca 2015 przez Visuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 22 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 W sumie to racja :).Wstydzić się nie wstydzę, ale od typowego wyglądania jak świnia mam RST Paragon - ona zawsze wygląda tak samo, czy to zaraz po praniu, czy po jazdach w ulewach itp, a dodatkowo ma lekko stopiony jeden rękaw :P. Pył pyłem, może być, smar też ok, ale flaki robali jednak mi przeszkadzają... Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 A niektórzy to muchy w sprayu ze sobą wożą... Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Pył pyłem, może być, smar też ok, ale flaki robali jednak mi przeszkadzają...To sobie zafunduj owiewkę i flaki będziesz musiał usuwać tylko z kasku. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Harlejowcy tylko.Ci to nawet w majtach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 22 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Visuz, dobra owiewka kosztuje więcej niż całe moto, nie opłaca się, a poza tym Suza jest sexi taka, jak wyjechała z fabryki :). Miałem już jakiś tam mały kawałek plastiku, ale to nie było to.Muchy jeszcze oblecą :). Ćmy to mój osobisty wróg nr 1. Wielkie i tłuste, aż chce się powiedzieć, że takie angielskie :). Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aśka Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Jeśli chodzi tylko o zwłoki robali, to bierzesz lekko zmoczony zmywaczek (najlepiej jednak nie ten sam, którym potem myjesz naczynia) albo gąbeczkę i zmywasz, co masz zmyć. Nie trzeba mocno szorować, więc żadnej magicznej powłoki z kurtki nie zmyjesz. Co do robaczych preferencji natomiast, to ja nie mam konkretnego gatunku. Po prostu najbardziej nie lubię tych, którym kuper się rozpaćkał i przykleił robaka do kurtki/kasku, a reszta robaka nadal żyje, rusza się i próbuje odlecieć... Bleh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Jeśli chodzi tylko o zwłoki robali, to bierzesz lekko zmoczony zmywaczek (najlepiej jednak nie ten sam, którym potem myjesz naczynia) albo gąbeczkę i zmywasz, co masz zmyć. To bardzo ważne, bo nieostrożny wegetarianin może niechcący załapać się na mięsko. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aśka Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 To bardzo ważne, bo nieostrożny wegetarianin może niechcący załapać się na mięsko. :)Jak rozumiem mięsożercom jedzenie robali nie przeszkadza? ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Jak rozumiem mięsożercom jedzenie robali nie przeszkadza? ;PNo, nie raz podczas jazdy się przekąsiło. Trochę gorzkie w smaku ale skoro natura częstuje, to nie wypada odmawiać. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Asia, to chyba jedyna metoda, żeby nie wyglądać jak lep na muchy :). Dzisiaj wypadłem też na trochę i już mam swoją osobistą gąbeczkę do zmywania garów czyszczenia kurtki :).A odnośnie mięska, to jeżeli moja ulubiona ćma wpadłaby mi do buzi, to chyba bym się udusił na miejscu. Kilka razy wpadłem na takie wypasione, że rozpryskiwały się na cały wizjer i musiałem się zatrzymywać i czyścić, bo nic nie było widać. Jakieś tam muchy czy inne małe, latające potwory już jadłem, ćmy na szczęście jeszcze nie. Lepiej dbać o linię i zostać przy kurczaku :). Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 To ciekawe, co te angielskie ćmy jedzą, że takie spasione, prawie jak Jasiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Jeszcze nigdy nie prałem ciuchów na Motocykl ........ Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Ja też nie. Robi to za mnie pralka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi