IncaTribie125 Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 (edytowane) Mój problem to całkowity brak ładowania :-( Wysiadło nagle w trakcie jazdy w dobrej pogodzie moim chińskim 4suv 125cm3 :-) Nie ma napięcia na żadnym odcinku układu, wtyczki nie są nigdzie przypalone, przewody również nie. Na przewodach wychodzących z iskrownika również nie ma napięcia. Dzisiaj nie dostałem się do niego ponieważ pokrywa jest zapieczona albo nie wiem jaki ch... zaklejona może czymś.. Dodam, że pokrywę z dołu udało się trochę odciągnąć i wyciekło trochę oleju.Wszystkie wskaźniki, oświetlenie jest sprawne. Odpala zarówno z kopa jak i z elektrycznego startera.W iskrowniku może być olej? Co może być przyczyną całkowitego braku ładowania? Edytowane 20 Marca 2015 przez IncaTribie125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Magneto pracuje w oleju. Jak mierzyłeś prąd na wyjściu z iskrownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IncaTribie125 Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Zwykłym miernikiem napięcia bateryjnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Zwykłym miernikiem napięcia bateryjnym Iskrownik nie daje napięcia.Zmierz rezystancję na statorze (przy zgaszonym silniku),później odpal i zmierz napięcie na każdej fazie. Jeśli nadal nie wiesz o co chodzi,to oddaj do speca Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 (edytowane) Zwykłym miernikiem napięcia bateryjnym Przestawiłeś ten miernik na AC? Edytowane 23 Marca 2015 przez piotrek1281 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi