Skocz do zawartości

luz montażowy kx 250 2t

michu4773
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, w moim kx 250 2001r mam tłok vertex rozmiar 66.37, chcę zmienić na wossnera i z tego co wiem to wossner zaleca luz montażowy 0.06mm a jaki zaleca vertex? bo jeżeli chcę dać tłok 0.01mm większy a vertex by zalecał luz 0.05mm to mam kupic wossnera 66.37mm?

95a2446efbd539a59288102eb0258a13.jpg

To jest wycinek z katalogu WOSSNERA, do KX250 masz 3 selekcje (A,B,C) a próbujesz wstawić na selekcje D: 66,36mm maksymalnie.
Tłok pasuje 1992-2001r

więcej info:
http://www.dkmotocykle.pl/tlok-komplet-wossner-kawasaki-kx-250-1992-2001r-p6425.html

Więc wygląda na to że zostaje Ci regeneracja nicasilu.

Największy w Zielonej Górze Sklep motocyklowy - DK Motocykle.

lepiej nowy cylinder albo tuleja regeneracje są gówno warte z reguły......

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Z tymi rocznikami pasowania części to nie zawsze prawda , bo sklepy mają przykładowo stare zapasy i jeżeli cześć jest z rocznika 2000 to na paczce logiczne że będzie napisane że pasuje do max rocznika 2000 , a jak kupisz cześć wyprodukowaną w 2005 to będzie pasować do 2005 jeżeli budowa motocykla nie zmieniła się , dlatego najlepiej brać takie dane z pewnych źródeł a nie z "etykiet" sklepowych . A co do cylindra to jakiś czas temu kupiłem całą fabrycznie nową góre do YZ (bez głowicy) za 1400 także nie śpiesz sie zakupem może gdzieś trafisz promocje ;)