filippo13 Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Witam!Mam problem ze sprzęgłem w mojej yamaszce . Dotyczy on dziwnego dosyć głośnego ''chrzebotania'' ''czeszczenia'' gdy nachylę się do dekla od sprzęgła. Dodam że wciśnięcie sprzęgła nic nie pomaga a wraz z dodaniem gazu jest jeszcze głośniej.Ktoś coś zasugeruje co to może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1992 Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Coś się rozleciało ,pewnie kosz sprzęgła ,odkręć dekiel i się dowiesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filippo13 Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Nie napisałem że odkręcałem juz i rowki w koszu są lekko zniekształcone, gorzej tarcze są jakby zjechane . W serwisówce nie ma jaki powinien być luz miedzy tarczą a koszem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Który to rok ?Wrzuć fotkę kosza bez tarcz Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filippo13 Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 rocznik 2005http://zapodaj.net/867f6f1f911f8.jpg.htmlhttp://zapodaj.net/7faec8d588ba3.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 rocznik 2005http://zapodaj.net/867f6f1f911f8.jpg.htmlhttp://zapodaj.net/7faec8d588ba3.jpg.html Kosz wygląda dobrze. Rowki nie są duże.Wątpię aby były powodem "czeszczenia"Ściągnij duży dekiel-trzeba szukać głębiej Tarcze jaką mają grubość ? Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1992 Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Jak chwycisz kosz w rękę nie ma luzów na boki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filippo13 Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Kosz ma małe luzy na bok i jak ciągne do siebie tez jakiś luz jest.Tarcze mierzyłem może z 10mth temu byly w normie ale tak jak mowie wypustki tarcz są jakby przyjechane a ogolnie tarcze w koszu tez mają luz ale nie wydaje mi się że to jest powód.Przysłuchując się dokładniej to może przesadziłem z tym czeszczeniem , bardziej jakby dzwoniło, taki nieprzyjemny dzwięk .A czy tarcze po wyciągnięciu powinny być suche ?P.S.Czy muszę kupować klucz do blokowania kosza czy dam radę jakimś innym sposobem go ściągnąć ? Edytowane 8 Lutego 2015 przez filippo13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Tarcze powinny być wilgotne po wyjęciu.Do blokowania kosza dorobiłem sobie taki przyrząd. Na środku jest większy otwór (na nasadkę podajże 27). Przyrząd montuje do kosza wewnętrznego na słupkach do śrub od sprężyn. Edytowane 8 Lutego 2015 przez DZIKOWSKI Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filippo13 Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 dziwne jest to ze naprawde slychac ten dzwięk zaraz za deklem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 dziwne jest to ze naprawde slychac ten dzwięk zaraz za deklem Może to pompa wody już zdycha .... Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filippo13 Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) musi byc coś ze sprzęgłem , jak zdejmę kosz to napisze Edytowane 8 Lutego 2015 przez filippo13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Miałem podobny temat i odgłos ciężki do zlokalizowania. Okazało się, że korba i łożyska na wale się skończyły. W dodatku wióry z tych elementów poniszczyły tłok i nowiutki cylinder... Daj to komuś, kto się zna, od razu będzie wiedział, czy to o to chodzi. W moim przypadku dałbym sobie rękę uciąć, że hałasy (metaliczne, coś jakby ktoś wrzucił metalowe kulki do silnika ;) ) dochodzą z góry silnika, a okazało się inaczej. A, i jeszcze pompę oleju trafił szlag, bo wióry...Może też być tak, że masz luźny łańcuszek rozrządu. Wykręć śrubę dociskającą napinacz, w jego miejsce wsadź śrubokręt i zobacz, czy można go jeszcze docisnąć (napinacz ma zapadkę, które może nie blokować). Edytowane 8 Lutego 2015 przez Sherman Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filippo13 Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 łańcuch to druga sprawa tez go slychac i od tej strony gdzie on sie znajduje.korba to raczej stukanie a tutaj ewidentnie spod dekla sprzęgła to słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filippo13 Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Noi odkręciłem kosz i nic tam nie widzę :/Jedyne co to gdy nakładam kosz zewnętrzny potem podkładke i na nią kosz wewnętrzny to tak jakby nie dochodził kosz do końca tej podkładki.Czy ta podkładka się wyciera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi