simson s50 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 czołem chłopy . mam problem kupiłem nowy wał da simka bo stary miał iskre z 3 cm od góry i nie chciał chodzić a nowy wał ma to samo i w tym samym miejscu jest klin co może być nie tak? i dodam że mam nowe magneto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadekP Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 czołem chłopy . mam problem kupiłem nowy wał da simka bo stary miał iskre z 3 cm od góry i nie chciał chodzić a nowy wał ma to samo i w tym samym miejscu jest klin co może być nie tak? i dodam że mam nowe magneto A wymieniłeś bądź sprawdziłeś przy okazji w jakim stanie są łożyska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simson s50 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) A wymieniłeś bądź sprawdziłeś przy okazji w jakim stanie są łożyska?łożyska ,simeringi i tłok z cylindrem były nowe a wał został stary bo był w bdb stanie Edytowane 28 Stycznia 2015 przez simson s50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alkad Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Pewnie wystarczy zapłon ustawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simson s50 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Pewnie wystarczy zapłon ustawić...nie wiem , zapłon umiem ustawiać ale on się w normie nie mieścił . a magneto może się przestawić (na krzywce)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Ono jest nitowane czy spawane? Widziałem kiedyś magneto, które zgubił krzywkę- tzn krzywka kręcila się z wałem, a magneto jak mu się chciało. Szukaj magneta na podmianę, inaczej będzie ciężko sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simson s50 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Ono jest nitowane czy spawane? Widziałem kiedyś magneto, które zgubił krzywkę- tzn krzywka kręcila się z wałem, a magneto jak mu się chciało. Szukaj magneta na podmianę, inaczej będzie ciężko sprawdzić.nitowane ale nie spawane jutro powiem czy chodzi bo dzisiaj od kolegi pożyczyłem (magneto wyciągnięte z sprawnego simka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Rozsądnie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simson s50 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 już chodzi :biggrin: , przerywacz miał przebicie i rzucał iskrom jak chciał tak ogółem to miał iskre u góry i na samym dole ale przerywacz dostał nowy i jest gut ;] :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shalashaska Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 już chodzi :biggrin: , przerywacz miał przebicie i rzucał iskrom jak chciał tak ogółem to miał iskre u góry i na samym dole ale przerywacz dostał nowy i jest gut ;] :biggrin: Iskrą nie iskrom, ale dobrze że już jest gut :D Cytuj Forum Volvo V40 S40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi