nowciop Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Witam.Mam problem z moją Voluśką. Mianowicie słychać dość głośną pracę w przednim cylindrze. Dzwonienie jest bardzo wyraźne. Nie cichnie po rozgrzaniu. Kilka osób tego słuchało. Jedni mówili, że to wałek rozrządu, jeden że panewka.Dodam, że moto bierze olej. Co prawda nie dymi ale na 1000km 0,5 l muszę wlać. Jak nie więcej.Czy może ktoś postawić jakąś diagnozę na podstawie tych danych? Co robić?remontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertold Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 może być rzeczywiście panewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowciop Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 może być rzeczywiście panewkaa jeśli tak, to co robić? Rozumiem ze szlif wału, panewki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Spuśc olej i poszukaj złotka . Moze ktoś kiedyś zapomniał dolać no i zaczęło dzwonić :bigrazz:Wałów korbowych w japońcach się nie naprawia. Nie stwierdzono jeszcze skutecznego remontu starczającego na dłużej niż kilka tyś . kilometrów a dorabiane panewy zdychają srednio po 500-1000km . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowciop Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 No niestety na głąba trafiłeś. Sprecyzuj co to złotka. O co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modjo Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 No niestety na głąba trafiłeś. Sprecyzuj co to złotka. O co chodzi.Chodzi o zlote opilki w oleju,co wskazuje na uszkodzona(zatarta,obrucona)panewke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowciop Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Chodzi o zlote opilki w oleju,co wskazuje na uszkodzona(zatarta,obrucona)panewke.;-) jakie proste.Jeśli tak, to rozumiem ze kicha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Ano.Sprawny wał z kompletem panewek albo sprawny silnik. Praktyka pokazuje że wymiana silnika kosztuje podobnie a odpadnie ryzyko nieudanej naprawy no i czasu idzie dużo mniej . Niemniej w przypadku znalezienia złotka ze 2-3 koła musisz przygotować . Pozostałości pozwolą odzyskać niewielką część pieniędzy .Ale zanm zaczniesz szukac nowego pieca to nagraj ten twój , wrzuć na jutuba i daj linka tutaj . Swojego czasu sporo złomu przewinęło się przez moje ręce ale nie było wśród nich nic z 800 / 1500 od czoperów Suzuki i nawet nie słyszałem o zarżniętej panewce w tych modelach . Owszem , np. VZ800 potrafił opierdolić sporo oliwy jak był dojechany ale póki miał co spalać to działał. Edytowane 24 Stycznia 2015 przez janosikkk Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowciop Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Ano.Sprawny wał z kompletem panewek albo sprawny silnik. Praktyka pokazuje że wymiana silnika kosztuje podobnie a odpadnie ryzyko nieudanej naprawy no i czasu idzie dużo mniej . Niemniej w przypadku znalezienia złotka ze 2-3 koła musisz przygotować . Pozostałości pozwolą odzyskać niewielką część pieniędzy . Ale zanm zaczniesz szukac nowego pieca to nagraj ten twój , wrzuć na jutuba i daj linka tutaj . Swojego czasu sporo złomu przewinęło się przez moje ręce ale nie było wśród nich nic z 800 / 1500 od czoperów Suzuki i nawet nie słyszałem o zarżniętej panewce w tych modelach . Owszem , np. VZ800 potrafił opierdolić sporo oliwy jak był dojechany ale póki miał co spalać to działał.ok. Postaram się to nagrać. Co do wymiany silnika, to chyba istnieje prawdopodobieństwo, że trafię na podobny złom.' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Istnieje takie prawdopodobieństwo. Optymalnie byłoby znaleźć piec, który można odpalić i posłuchać, ale nie zawsze się tak da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Jest szansa ale to załatwia rachunek/umowa K-S za używkę z oświadczeniem o takim a takim stanie technicznym . Pozatym ktoś ewidentnie musiał zapomnieć dolać oliwy bo jak zyje to nie słyszałem o uwalonych panewach w Volusii . Dawaj film bo póki co wróżymy z fusów. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowciop Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 no to mam film. Wizualnie Oskara nie dostanę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Ale zawsze możesz dzięki niemu wygrać karmnik dla ptaka a konkretnie dla dzięcioła :D Sprawdź jescze czy wnętrze kolektora wydechowego się nie obluzowało(pęka i dzwoni czasami podobnie do panewki) i spuść olej w poszukiwaniu złota .Na 90% panewka .Ale posłucham sobie jescze ze 3 razy .A jescze nie pytałem o to kiedy i w jaki sposób zaczeło dzwonić ? Nagle czy tak sobie narastało ?Piece na ebaju zaczynają się od 600USD , wycieczka ze 150USD + cło + vat + odprawa (polonez to chyba 150zł netto) Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Witam. Ja kiedys tak miałem w cbr 1000F . Silnik stanał, koło zablokowało, a naprawa kosztowała 3000 tys zł. Oj bolało, bolało. Pozdrawiam No, 3000 tysięcy musiało boleć :-DZa spam w dziale mechanika dość szybko rozdajemy nagrody...zmykajcie do piwa na takie pogaduszki. Jak dla mnie też panewka.Teraz olej do miski i szukaj opiłków. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi