mmaario89 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Witam!Od 2 tygodni jestem posiadaczem Gilery GSM 50 z silnikiem Morini wyprodukowanej w 2003r. -Podejrzewam uszkodzoną uszczelke pod głowice lub cewkomoduł Dzień po zakupie jadoc do pracy motor staną mi na trasie zagrzał sie tłok spuch i zblokowalo silnik. brakowalo 700ml płytu w chlodnicyDolałem wody jezdzielm motorkiem nicale 2 tygodnie gdy znów w drodze do pracy motor zgasł poprostu tak jak by ktoś odłaczył prąd po chwili zapalił przejechalem kolejne 100 m znów zgasł tym razem nie byla to wina przegrzania. motor odpalal z kopki i po chwili gasł. zostawilem go na stacji po powrocie z pracy po półgodzinnym kopaniu w kopke udało mi sie odpalic i wrucić pod dom gdzie sytuacja sie powtórzyła moto odpala ale po 2 sek gasnie. Olej ma białawy kolor. jak sprawcałem płyn chlodniczy na rozgrzanym silniku to byl spieniony, iskra jak na moje oko troche słaba ale jest,gaźnik wyczyszczony Gilera w tej chwili nie pali "pyrknie" raz i tyle. pomożecie zdjagnozować jaki jest tego powód ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Sprawdz czy paliwo dochodzi do gaznika najpierw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaario89 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Paliwo dochodzi, świeca mokra. słaba iskra zanikająca. Cewko-modół zamówiony, podejrzewam że to jego sprawka :angry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shalashaska Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Obejrzyj tłoka i gładź cylindra. U mnie w Neosie niby tłok miał puchnąć ale ktoś doradził mi bym wywalił dozownik oleju i robił normalną mieszankę i na początku robił 1:40 i problem zniknął. Neos leci mi 80 :P Cytuj Forum Volvo V40 S40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaario89 Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Gilera jezdzi po wimianie cewki wraz z przewodem i kopułką problem znikł. po założeniu starej kopułki problem wraca, wiec winowajćą była kopułka. tłok i gładz jest w średnim stanie n a cylindrze widać czarne smugiwpadłem na pomysł zeby założć starą cewkę ale nie udało mi sie na niej odalić moto, na tej nowej cewce tęż nie moge go odpalić ^^???? wymiekamwpadłem na pomysł zeby założć starą cewkę ale nie udało mi sie na niej odalić moto, na tej nowej cewce tęż nie moge go odpalić. ^^???? wymiekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaario89 Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Problem rozwiązany powodem było zwarcie gdzies na wiązce od stacyjki. odciołem ziolony kabelek od stacyjki i moto chodzi jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shalashaska Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Mój ojciec ma Gillere Eaglet, dobrze że ja wybrałem Neosa. Ty u siebie też masz ślizgacz łańcucha jak w Eaglet? Cytuj Forum Volvo V40 S40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Dzień po zakupie jadoc do pracy motor staną mi na trasie zagrzał sie tłok spuch i zblokowalo silnik. brakowalo 700ml płytu w chlodnicy Olej ma białawy kolor. jak sprawcałem płyn chlodniczy na rozgrzanym silniku to byl spieniony Jeśli ten stan rzeczy utrzymuje się nadal,to ten silnik potrzebuje remontu natychmiast,bo za kilka kilometrów nie będzie sensu tego naprawiać Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi