chorcio Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Witam, od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem night rod , wszystko pięknie ładnie , ale nie podoba mi sie tył motocykla tzn. jest wysoko. Mój kolega ma do oddania amortyzatory progresywne o dł 12,5 cala ( ja mam oryginalne 13,5 cala) ale z dyny .Mocowania i wszystko inne pasuje tylko zastanawia me jedno czy taki przeszczep jest dopuszczalny tzn. czy amorki będą pracowały dobrze. Ja uważam , że skoro mam amortyzatory standartowe o przebiegu kilku lat i 30tys km, to prawie nówki progresywne powinny być lepsze ( pomimo tego , że z dyny) czy mam racje? Cytuj <p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HARAS Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Moim zdaniem nie będą sie sprawdzać, będą sztywniejsze nie ze względu że progresywy, zwróć uwage na wahacze w twoim "HD" i kolegi DYNCE , i zobaczysz że u ciebie amor mocowany jest na końcu wahacza a w dynie przed ośką kilka centymetrów i tu jest właśnie szkopuł inna zasada działania wahacza na amor, moja rada jak chcesz te amory od kumpla to zamontuj je do swojego "HD" i gibnij sie troche i sam ocenisz i zadecydujesz ;) tak bedzie naj lepiej będa pasiły zostawiasz jak beda do bani oddasz ( ja tak zaadoptowałem u siebie amory do intrudera 1400 z hondy shadov 1100 były nizsze moj intruz sie wogule w jedna osobe nie uginał a honda była mieka jak tapczan tam te była kwestia mocowania do wahacza to co ci wyżej pisałem) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chorcio Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 No masz racje niestety mój "HD" - jak piszesz to wszystko ma inne - nawet głupie klamki niby Brembo a nie pasują z bit twinów. No nic zakupie amorki do vroda i będzie git. Cytuj <p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczyrk Opublikowano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Witam, od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem night rod , wszystko pięknie ładnie , ale nie podoba mi sie tył motocykla tzn. jest wysoko. Mój kolega ma do oddania amortyzatory progresywne o dł 12,5 cala ( ja mam oryginalne 13,5 cala) ale z dyny .Mocowania i wszystko inne pasuje tylko zastanawia me jedno czy taki przeszczep jest dopuszczalny tzn. czy amorki będą pracowały dobrze. Ja uważam , że skoro mam amortyzatory standartowe o przebiegu kilku lat i 30tys km, to prawie nówki progresywne powinny być lepsze ( pomimo tego , że z dyny) czy mam racje? Witam.kup zestawy obniżające amorki masz tego na ebayu w usa od groma.Lekko obniżysz, ładniej będzie wygladać a nie stracisz na komforcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HARAS Opublikowano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Będą troche sztywniejsze amorki, ale nie prawie sztywne, da sie przeżyć sam używałem czegoś takiego kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chorcio Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 No , ok ale te zastawy relokuja amorki do tyłu, to czym to się różni od założenia amorków od dyny - one tez pójdą do tyłu ( w porównaniu z zamocowaniem oryginalnym) . Po prostu zastanawia mnie to czy na prawdę są aż tak duże różnice pomiędzy amortyzatorami w harleyach o tych samych (lub zbliżonych ) masach własnych. Cytuj <p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi