k3l3men Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Witam, od około dwóch dni mam problem z yamaszką a mianowicie co jakiś czas mi gaśnie, nie chce wchodzić na obroty a po chwili jest normalnie. Przy odpalaniu puki nie wyłączę ssania jest ok po wyłączeniu traci obroty a gdy chcę ją wkręcić to gaśnie. Moim zdaniem jest to spowodowane zbyt dużą lub małą ilością paliwa jakie dostaje lecz pewnie się mylę i proszę o poradę o co może chodzić. Pozdrawiam Adrian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Raczej zbyt dużą ilość dostaje. Zmniejsz dawkę paliwa lub zwiększ powietrza. Przejrzyj czy dolot nie jest zapchany. PS: zacznij od sprawdzenia koloru świecy (podaj jaki ma kolor) oraz sprawdź czy paliwo dobrze leci z kranika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidP Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Do sprawdzenia jak powyżej wspomniano kolor świecy. Choć ja bym przed zimą zajrzał jeszcze do gaźnika, bo może już być tam syf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi