sawis55 Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Witam, mój sprzęt kiedy postoi z 2 dni nie ruszany, po odpaleniu bez ssania (w 636 jest manualnie pomimo wtrysków, lecz ja nie posiadam cięgna) słychać przez pierwsze kilka sekund dźwięk stukającej korby oraz ma bardzo małe obroty poniżej 1 tyś, po chwili dźwięk ustaje i obroty same wzrastają do 1,5 tyś czyli tyle ile ustawiłem pokrętłem na ciepłym silniku. i potem już jak się rozgrzeje jest wszystko w porządku, kiedy kupiłem sprzęt były zwykłe świece ngk i normalnie dobrze odpalała na zimnym, wymieniłem je na irydowe nkg być może to wina świeć, jakieś sugestie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdiiaga Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 To odpalasz zimny bez ssania? :ohmy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawis55 Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 po prostu odkręcam lekko gaz przy odpaleniu i trzymam przez chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdiiaga Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 To już wiesz dlaczego ciężko zapala :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawis55 Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 przecież odkręcenie lekko gazu to to samo co zaciągnięcie ssania i to i to uchyla przepustnicę, więc co za różnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdiiaga Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 To, że manetką gazu nie utrzymasz przepustnicy w jednym położeniu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawis55 Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 zamontuję jutro cięgno od skutera i sprawdzę jak wtedy będzie, chociaż nie wiem czy to coś da skoro wcześniej na zwykłych świeczkach latem paliła bez problemu nawet bez odkręcania gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Jeden mądrzejszy od drugiego... Poczytajcie o zasadzie działania ssania, co ono powoduje a dopiero potem piszcie bo ktoś to jeszcze przeczyta i będzie powtarzał bzdury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 W tym modelu ciegno faktycznie tylko lekko uchyla przepustnice, ten sam efekt jest przy lekkim przekreceniu manetki. Jak sie nie ma parkinsona to chyba nie jest problemem utrzymac ja w jednej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Jak napisal Qadrat, poczytajcie o ssaniu, zasadzie jego dzialania o przpustnicy, a pozniej przeanalizujcie konstrukcje kawy. Wysłane z ElDżi Optimus Dżi Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 A to w tej kawie wytrysk nie robi mieszanki na bogato jak piec zimny ? Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) Tam jest "oszukanie" kompa, zreszta jak w kazdym jednym moto gdzie masz ssanie i wtrysk. Jak nie masz ssania to komp steruje automatycznie wszystkim. Wysłane z ElDżi Optimus Dżi Edytowane 9 Listopada 2014 przez Herdi Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawis55 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 zamontowałem ssanie no i jest lepiej ale spróbuję jeszcze na nowych świecach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi