Kaebab Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Witam, mam takie pytanie: Czy silnik Yamaha XT 600 z tenere 83r, na wolnych obrotach wydaje taki lekki metaliczny stukot, tak jakby luz na korbie i na wysokich obrotach też tak jest.Jest wymieniony: tłok, cylinder, pierścienie, sworzeń, a na wale luzu nie było. Tak od początku chodzi i śmiga fajnie, ale to mnie interesuje bo mam 1 taki motor i wydaje takie dziwne odgłosy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Porównaj z tymi filmikami. W pierwszym też mi się wydaje, że coś delikatnie słychać. Nie znam tego silnika, ale może to Cię naprowadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Bo to wałek rozrzadu lata jak żyd po pustym sklepie .Standard.Widziałem kilka tak wyrobionych głowic . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaebab Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Podobne stukanie było, ale wymieniłem filtr oleju, olej i mu przeszło. Motor dopiero kupiłem podobno był olej wymieniany, a okazało się że filtr był zapchany. Dzięki za pomoc, pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 podobno był olej wymieniany, a okazało się że filtr był zapchany. Kara cielesna powinna być za taki numer :banghead: Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 I gitara. Morze i olej ktoś wymieniał, ale na filtr juz było szkoda :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Moze olej o innej gestosci zalales i sie uciszyl . Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Przecież pisze, że filtr zapchany. Nie ma co szukać innych przyczyn. Jak jest dobrze i po jakimś czasie nic się nie będzie działo, to posłać w myślach parę wacków poprzedniemu właścicielowi i zapomnieć :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi