wiciu_r Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Do swojego Freewinda chcę założyć szybę faktycznie chroniącą od wiatru.To co mam chroni mi pępek, turystyczna, którą mogę nabyć w teoretycznych wyliczeniach skieruje mi cały wiatr na szyję.Czy jakaś firma wykonuje takowe na zamówienie?MGG mi odpisało, że tylko do 44cm, a ja potrzebuję dla komfortu 56cm.Jak nie da rady to trudno, zbuduję giętarkę plexi i z poliwęglanu 4mm będę coś wyginał.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Turystyczne szyby są trochę inaczej wyprofilowane od standardowych i inaczej odprowadzają wiatr, ja u siebie wymieniłem na turystyczną, też coś koło 40cm to przy 130km/h wianie odczuwam tylko na górnej części kasku. Wzrostu mam 185cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiciu_r Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 No chyba że tak, bo w skuterze mam koniec szyby na wysokości brody i do czasu założenia deflektora dokładnie na tej wysokości kończyła się ochrona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiciu_r Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 zakupiona nowa turystyczna, niebieska jak fredek, zobacze jak sie sprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi