pawelpaciorek Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) Cześć,zastanawiam się nad jedną rzeczą. Posiadam Yamahe SR500, 82r. Czy mogę tak po prostu wziąć dowolny zegar, który będę mógł podpiąć i czy będzie on działał prawidłowo? Np. taki model:http://allegro.pl/bmw-predkosciomierz-licznik-tacho-replika-vdo-i4734297801.html Załóżmy, ze gwint do przykręcenia linki pasuje, czy wskazania będą prawidłowe? Jak jest z obrotomierzami? Zauważyłem, że większość nowych, akcesoryjnych obrotomierzy nie działa na linkę tylko dostaje sygnał elektroniczny. Natomiast jest całkiem sporo starych, ładnych i tanich zegarów które chętnie bym założył u siebie :) ---- EDIT Patrzę, zglądam i widzę, że niektórzy sprzedawcy podają coś takiego jak przełożenie przy prędkościomierzu. Zatem wiem już, że muszę sprawdzić jakie przełożenie K jest w moim liczniku i poszukać innego o takim samym parametrze. Wciąż nie wiem jak to jest z obrotomierzem :) Edytowane 28 Października 2014 przez pawelpaciorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson63 Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Obrotomierz na linke ,również musi posiadać odpowiednie przełożenie by wskazywał poprawnie .Obecnie duża część obrotomierzy do wysterowania wykorzystuje efekt Halla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi