Panoramix Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Witam wszystkich motocyklistów. Może ktoś mi coś napisze na temat tego iskrownika. Jest to iskrownik Bosch FF2A, RS415.Z tego co przeczytałem na innych stronach to iskrownik od silnika 2-cylindrowego. Nie wiem tylko czy jest on od motocykla czy od jakiejś maszyny stacjonarnej. Na zdjęciach jest część z korbką ale to nie jest od iskrownika. Oś jest zakończona stożkiem z wpustem na klin.Pod platynkami są 2 wygarbienia-czyli na 2 cylindry,iskrownik działa bo pokazuje się iskra i potrafi kopnąć po palcach.Jakość zdjęć jest mizerna ale coś widać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 (edytowane) Cześć, może być do motocykla np. NSU, może być do maszyny stacjonarnej np. do silnika z czasów 2 wojny światowej BREUER WERKE Type C-7. Do wyboru do koloru. Zastosowanie? Do wszystkiego do czego pasuje :). Edytowane 21 Października 2014 przez Brzoz3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Cześć, może być do motocykla np. NSU, może być do maszyny stacjonarnej np. do silnika z czasów 2 wojny światowej BREUER WERKE Type C-7. Do wyboru do koloru. Zastosowanie? Do wszystkiego do czego pasuje :).Zdecydowanie i wyłacznie silnik stacjonarny, na co wskazuje brak regulacji kąta wyprzedzenia zapłonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panoramix Opublikowano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Zdecydowanie i wyłacznie silnik stacjonarny, na co wskazuje brak regulacji kąta wyprzedzenia zapłonu.Dzięki za odpowiedź.Tak myślałem,że to od stacjonarnego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi