Major87 Opublikowano 28 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Szukałem jeszcze dodatkowego info i wpadłem na klucze Norbar. https://www.cromwell.co.uk/NBD5551102BGeneralnie już jestem nastawiony na Proxxona, ale z drugiej strony, tych nie mogę wymacać przed zakupem :D. Klucze, o których mówię wyżej można dostać w dwóch miastach obok mnie, spełniają 3 standardy, każdy ma osobny certyfikat kalibracji i widziałem kilka forumowych postów o ich użytku w warsztatach. Jedyny minus to cena, są nieco droższe od MC, ale zobaczę i pomyślę. Za podobny klucz od Snap On musiałbym zapłacić około 2x więcej. Z drugiej strony, wyczaiłem też lokalnego dilera, więc zakupię kilka brakujących nasadek.Odnośnie samych nasadek, spotkał się ktoś z firmą Kennedy? Robią tzw Ken-gripy, które są podobno zajedwabiste na bardzo obrobione śruby, a cenowo ciągle korzystnie (w miarę)Ten klucz nastawny też fajny, ja mam dwa, ale no-name. Co nie zmienia faktu, że w domu się przydają, nawet nie będąc bardzo precyzyjnymi.Muszę się jeszcze rozejrzeć za czymś do skrobania starych uszczelek i do zdejmowania/zakładania pierścieni tłokowych i chyba będę miał komplet na start. Kawa oficjalnie będzie u mnie w piątek, więc akurat mam dość czasu :D. Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 warto coś takiego ?http://allegro.pl/czujnik-zegarowy-0-10mm-statyw-magnetyczny-f-vat-i4710359365.htmlpotrzebuję czujnika do hamulców tylko i wyłącznie, nie mam jeszcze tokarki Mam taki sam i jestem zadowolony. Odnośnie samych nasadek, spotkał się ktoś z firmą Kennedy? Robią tzw Ken-gripy, które są podobno zajedwabiste na bardzo obrobione śruby, a cenowo ciągle korzystnie (w miarę) W pracy używamy płasko-oczkowych Kennedy i jak narazie są ok,a lekko nie mają :) Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 29 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 No to są spore szanse, że mój syn będzie nimi majstrował :D. Bo zapewne ja nie zdołam ich załatwić. Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archarius Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Jeszcze odnośnie kluczy dynamometrycznych - u siebie przy motocyklach i samochodach używam do większych nakrętek Jonnesway - tani nie był ale bardzo dobrze trzyma parametry i nie chce się zepsuć. Polecam tę markę, choć wcześniej wiele o niej nie słyszałem. O, taki:http://ebimex.pl/store/images/detailed/0/t07110n_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 (edytowane) Nasadowe,oczkowe,fajkowe,plaskie,torx,imbus,grzechotki-gedore,proxxon.klucz manometryczny gedore 5-25Nm 20-220NmKlucz udarowy makita i inne e.narzedzia makita,metabo Edytowane 1 Grudnia 2014 przez Taurus 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi