AvroFM Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 (edytowane) Witam. Nie bardzo wiem gdzie umieścić ten temat, więc mam nadzieję, że tu będzie dobrze. Moje pytanie brzmi - który silnik - jednocylindrowy czy rzędowy dwucylindrowy - oba w pojemności 250cc - będzie mieć lepsze przyspieszenie i moc? Chodzi mi o motocykle - Honda CMX 250 Rebel i Suzuki GN 250 - oba mocno odchudzone - Rebel przerobiony na Bobber'a, a GN przerobiony na Street Tracker'a. Edytowane 7 Października 2014 przez AvroFM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Im więcej cylindrów z danej pojemności tym większą szybkoobrotowość silnika, a zatem i moc można uzyskać. Większa liczba cylindrów przekłada się na równomierniejszą charakterystykę silnika i równiejszą jego pracę. Gdyby nie masa i szerokość silnika to sportowe litry zapewne miałyby po 6 "garów" Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 ten z węższymi oponami, lżejszym riderem i dobrze dobranym przełożeniem Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AvroFM Opublikowano 7 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 (edytowane) @enduromasterTo akurat wiem, bardziej chodziło mi o sam silnik, jak opisał samolot ;) Edytowane 7 Października 2014 przez AvroFM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi