michoa Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Witam Panowie takie pytanie mam. Jak obecnie sytuacja wygląda z jazdą motorowerem na dowód osobisty chodzi mi o 3 przypadki ( może /nie może tak odpowiedź mi wystarczy i można wyrzucić ) :a) osoba która miała ukończone 18 lat zanim zmieniły się przepisy ( weszło AM, A2 itp itd ) ale do dnia dzisiejszego nie posiada żadnych uprawnień do kierowania pojazdem (nawet karty rowerowej )b) osoba która nie posiada żadnych uprawnień na dzień dzisiejszy a za miesiąc kończy 18 lat -czy po skończeniu 18 lat będzie mogła czy nie.... c) osoba która ukończyła 18 lat około rok temu ( prawdopodobnie już po wejściu nowych przepisów bo szczerze nie pamiętam kiedy weszły :D ) i nie ma żadnych uprawnień... Z góry dziękuje za odpowiedź Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TakeMyTM Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Więc tak wiem tyle że jak wlazły te przepisy w styczniu 2013 to już na dowód osobisty nie pojedziesz. Jeżeli ukończyłeś 18 lat np 30.12.2012 to możesz jechać na dowód a jeżeli 2.01.2013 to nie możesz. Ale teraz znowu jeżeli zdałeś na kartę motorowerową przed 2013 rokiem to musisz ją wymienić na prawko AM do 50 ccm. Ja osobiście mam kartę od 2010 i do teraz jej nie wymieniłem, a nie miałem z jej tytułu jakiś problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 7 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 dziękuje TakeMyTM wiem co chciałem , można zamknąć Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi