sawis55 Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Witam mam poważny problem, motocykl to Kawasaki 636 z 2004 roku. Pozwolę sobie szczegółowo wszystko opisać, może to ułatwi sprawę, wszystko się zaczęło od tego że wykręciłem świece irydowe i wkręciłem świece standardowe (chciałem po prostu sprawdzić jak motocykl pracuje na tych i na tych) odpalam i nagle w silniku zaczęło coś stukać, wkręciłem ponownie irydowe uruchamiam silnik i dalej stuka. Dodam że przed zmianą świec w ten sam dzień motocyklem jeździłem i wszystko było ok. Były podejrzenia że coś mogło wpaść przez przypadek do cylindra, wbiło się w tłok/głowicę i tłucze sprawdzałem kamerą inspekcyjną i niby nic nie ma na denkach lecz pewności nie ma czy coś nie przykleiło się do głowicy no i obraz z kamerki nie był bardzo dobrej jakości więc ciężko coś dostrzec, były też podejrzenia panewki, olej spuściłem znalazłem kilka małych opiłków ale tylko srebrnych, był robiony też patent ze spuszczeniem tłoków na dół i naciskiem na nie, no i nic nie "klikneło", słuchane też było stetoskopem diagnostycznym i dźwięk dochodzi jakby z pierwszego cylindra, słychać to też na filmiku, nie mam już pomysłów co to może być dodam że moto nie było latane na gumie, załączam filmik z pracą silnika, no i liczę na jakieś pomysły sugestie zanim zacznę głębiej grzebać. Z góry dzięki i pozdrawiam.https://www.youtube.com/watch?v=1-iTBeO0hnY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Zrzuć głowicę .Jednemu wiosną w kawie tez sie coś "wkleiło " w głowice. Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajronone Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 puk puk... Kto tam? Panewka. W oleju może być znikoma ilość opiłków, zdejmij miskę - wtedy się okaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawis55 Opublikowano 17 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 (edytowane) Miska już dawno zdjęta, w samej misce nie znalazłem żadnych opiłków lecz na sitku smoka kilka małych srebrnych stalowo aluminiowych + kawałeczki czarnego silikonu, ale przecież to normalnie że elementy pracują i się ścierają. foto: http://files.tinypic.pl/i/00576/qek66gm1ra77.jpg Edytowane 17 Września 2014 przez sawis55 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 moim zdaniem panewa wyleciała, no chyba, że faktycznie kawałek świecy w głowice wbity. 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawis55 Opublikowano 17 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Świece są nieuszkodzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Tu nie ma co klepać postów - klucz w łape i czapka z pieca out . To z fotki nie wygląda na gruz panewkowy aczkolwiek zdjęcie robione tosterem to moge się mylić. Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajronja91 Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Nie jestem sama. Jak porownam z opilkami w moim oleju a nadal mam go w garazu to wyglada bardzo podobnie...wg mechanika to panewki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdiiaga Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Dżwięk typowo panewkowy :sad: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajronone Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 puka aż miło. Nie ma co czarować, nowy piecyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawis55 Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 No jednak nie :cool: był to opiłek 3mm który wpadł przy wymianie świeć i wbił się w głowicę, wystarczyło go wyciągnąć, dać nową uszczelkę pod głowicę, teraz po dźwięku ani śladu. do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdiiaga Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Dobrze, że nic więcej nie uszkodziło. Taka mała rzecz, a tyle kłopotu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi