Kardyn Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 WitamWczoraj wróciłem w nocy z trasy i miałem mianowicie taki problem .Grazłem tak ciegle 130-140 Km/h z Warszawy do Białegostoku w połowie trasy , gdy zrobiło się ciemno włączyłem długie światła wraz ze szperaczami bocznymi ( tak mam zrobioną elektrykę że od razu się włączają z długimi ) . Jechałem tak na długich aż do samego Białegostoku i na pierwszych światłach w Białym zgasiłem długie światła . Ruszając motor zaczął mi przerywać jakby iskry nie było na którymś garze to włączyłem z powrotem długie i było normalnie . Przejechałem prawie przez całe miasto i na ostatnim skrzyżowaniu znów to samo gdy wrzuciłem kierunek .światła mi przygasły ,a kierunek zaczął szybciej migać , motor czaczął się dławić i zgasł. Próbująć go odpalić ponownie , starter nie reagował , czasem było słychać jakieś cyknięcie w przekaźniku .Zadzwoniłem do domu po pomoc i motor odpaliliśmy na pych , jak zaczął się dławić i strzelać z wydechu na krótkich światłach to od razu włączyłem długie i jakoś te 5 km do domku dojechałem . Motor od tego zdarzenia na wyższych obrotach dawał mocniejsze światła coś jakby miał prądnice zamiast alternatora . Jeśli ktoś miał podobny przypadek lub słyszał o czymś takim niech się wypowie swoją dobrą radą .Osobiście podejrzewam regulator napięcia , ale znając życie mogę się mylić . Pozdrawiam i proszę o pomoc Kardyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Albo zwarcie gdzieś. Jakby regulator był padnięty to po włączeniu długich tym bardziej by zgasł, ale oczywiście sprawdź ładowanie żeby mieć pewność. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kardyn Opublikowano 10 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Ok. właśnie doszłem co i jak i okazało się że jakieś zwarcie w akumulatorze . Podłączylem kablami baterię od auta i działa wszysto cacy .Teraz tylko wystarczy wymienić bateryjkę na nową i można dalej śmigać .Pozdrawiam i szerokości Temat do zamknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr R1 Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Tylko sprawdź napięcie ładowania na nowej baterii, bo może stara wysiadła od za wysokiego napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi