Przemal XR Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Witam, szukam używanego statora do hondy xr 600 z 88r. Czy może polecacie człowieka który przezwaja takie uzwojenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 http://allegro.pl/electrex-uzwojenie-alternatora-xl-600-xr-600-i4448638208.html albo uzywki , ja bym wolal uzywke przewijaja, ale efekt rozny - czesto padaja znowu Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Mam pytanko - czy nikt nie próbował przerobić instalacji z modułem zasilanym z osobnej cewki na taką z tym samym modułem zasilanym z aku ? Jak się domyślam to uzwojenie modułu zdycha a cały altek do ładowania zdrów jak ryba . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr R1 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Mam pytanko - czy nikt nie próbował przerobić instalacji z modułem zasilanym z osobnej cewki na taką z tym samym modułem zasilanym z aku ? Jak się domyślam to uzwojenie modułu zdycha a cały altek do ładowania zdrów jak ryba .Ja kiedyś coś takiego zrobiłem w jakimś crossie, problem sie pojawił się, że jak jeździł po mieście to mu akumulatora nie doładowywało, z alternatorem pewnie się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykkyre Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Stator kup używany na olx.pl po dobrej cenie A mjak byś się zastanawiał czemu ci stator spaliło to wina leży w kole magnesowym miałem tak w klr 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi