SamotnyWilk Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Sprawdz filtr paliwa.Miałem taki przypadek, silnik gasł po przejechaniu kilometra czasem dwóch,po jakimś czasie odpalał i tak w kółko.Okazało się ,że filtr paliwa był niedrożny i nie podawał tyle paliwa,ile akurat silnik potrzebował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darten Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) Temat w moim przypadku rozwiązany i wygląda dość kuriozalnie, a mianowicie przebicie na fajce.Co ciekawe przebicie występuje głównie z jednej strony fajki i wystarczy jej obrócenie na świecy, a skuter zaczyna palić i jeździć :laugh: Póki przewód wysokiego napięcia był zimny i sztywny to utrzymywał fajkę w pozycji bez przebicia, a po przejechaniu paru kilometrów i nagrzaniu przewodu WN zmieniał kształt co powodowało występowanie przebicia. Usterka typu :banghead: , ale jak się okazuje czasem praca do nocy albo w nocy pomaga, bo widać lepiej przebicie :laugh: :laugh: :laugh: Niemniej jednak co najmniej fajka do wymiany i w związku z tym mam pytanie czy ktoś zmieniał samą fajkę, czy jest to normalnie wykonalne przez wykręcenie oraz jaki model fajki będzie pasował do Satelisa 125 ? Edytowane 29 Marca 2018 przez darten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiciu_r Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Nie wiem jak w Satelisie, ale w swojej Aprilii zrobiłem tak:-kabel wysokiego wywaliłem i w "pancerzu" zbrojonego węża poprowadziłem kabel wysokiego 20kV od neonu. Można taki kabel bez problemu kupić, jest to świetnie izolowana metalowa linka, u mnie pracuje na medal -ten "pancerz" to 2mm grubości wąż, który usztywnia kabel, opierając się o zewnętrzną maskownicę -u mnie oryginalna świeca miała "kapturek" lity, a zamienniki wymagały nakręcenia "przejściówki" wybrałem taka o najbardziej zbliżonej ciepłocie i latamPozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darten Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 W Satelis 125 z 2006 roku oryginalnie założona była fajka NGK o oznaczeniu LD05EAK 5kΩ jednak aktualnie najbliższa dostępna jest fajka NGK LD05E 5kΩ i jej wymiana rozwiązała problem palenia oraz gaśnięcia po kliku kilometrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi