accE Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Witam, mam taki problem z moim gaźnikiem jest to Dellorto PHBH 28, odkąd kupiłem mój motocykl miał on problem z schodzeniem z obrotów, zatrzymuje się na jakiś 3000 (strzelam bo nie mam obrotomierza). Gaźnik bardzo słabo reaguje na regulacje, a moje pytanie dokładnie jest takie. Co to jest za zaworek, w moim gaźniku go nie ma, a gdy czyściłem go to leciała tym kanałem benzyna, czy nie bierze on przez to lewego powietrza przez co tak ciężko go wyregulować ? Gdy wykręcam mu śrubę od regulacji mieszanki nie wchodzi na wyższe obroty, ale gdy ruszę manetka to robi buu i gaśnie. Gaźnik czyściutki, filtr tez, dysza główna 142. http://imgur.com/zaoNAay Sachs ZX 125 2002r silnik z rozrusznikiemZ góry dziękuje za pomoc :)Pozdrawiam Dominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 czytałeś od tyłu opisy regulacji gaźnika a zapomniałeś zapoznać się z budową i zasadą jego działania dlatego nic z tego nie wyjdzie. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
accE Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 A może dokładnie wytkniesz mi błąd który popełniam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hipolfs Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 ten zaworek to najzwyczajniejszy przelew komory plywakowej jak zawiesza sie plywak i do komory leci ciagle benzyna to tym cyglem wylatuje nadmiar paliwa :) a jesli slabo reaguje na regulacje to musi pobierac lewe powietrze np kroccem ssacym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi