kondzio125s Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Siema. Dlaczego na zimnym silniku motor ma więcej mocy ? a na rozgrzanym jest trochę słabszy. czuć różnicę w przyspieszeniu.Nie odpowiednia mieszanka paliwowo powietrzna ? świeca ma kolor kawy z mlekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Zmierz mu ciśnienie na rozgrzanym Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio125s Opublikowano 8 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Niedawno był remont nowe pierścienie i tłok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mly96 Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 może najpiew trzeba dotrzeć? Po drugie skąd wiesz, że zimny lepiej przyspiesza? Dajesz po dupie zimnemu silnikowi i to dopiero po remoncie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 może najpiew trzeba dotrzeć? Po drugie skąd wiesz, że zimny lepiej przyspiesza? Dajesz po dupie zimnemu silnikowi i to dopiero po remoncie? I co z tego że po remoncie ? W tym kraju to panuje jakaś paranoja na punkcie tego docierania. 2t składasz i cała pi*da bez żadnego docierania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crovcia Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 zgadzam się z up. Nie ma czegoś takiego jak docieranie wystarczy sprawdzać zeby temperatura nie była za wysoka i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 każde 2t na rozgrzanym jest około 25 % słabszePo to się nie jeździ na maxa na docieraniu, żeby poprzez opory tarcia nie narobić szkód i żeby gładź się dobrze ułożyła możliwie dokładnie, jak również łożyska korbwodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 każde 2t na rozgrzanym jest około 25 % słabszePo to się nie jeździ na maxa na docieraniu, żeby poprzez opory tarcia nie narobić szkód i żeby gładź się dobrze ułożyła możliwie dokładnie, jak również łożyska korbwodu Bzdura do kwadratu. Jest na odwrót Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio125s Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Ja jestem za tym, że jak robię remont silnika docieram go i tak w tym przypadku to zrobiłem. A co do tej przypadłości co miałem wyjaśniło się, że robiło się podciśnienie w zbiorniku i był trochę kranik przypchany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Struk Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Witam Panowie potrzebuję pomocy mam taki motorek Cagiva w8 125 cross i po ostatniej jeździe zablokowało mi biegi została mi tylko 3 i 4 może ktoś coś poradzić co może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi