Narky Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 WitamZakupilem niedawno motorek Honde Cr 250 z 1996. Sprawuje sie bardzo fajnie ;) Mam z nim jeden problem. Po pojezdzeniu nie moge trafic na bieg 0 ( neutral ).Poprostu podnosze z jedynki bardzi lekko dzwignie zmiany biegow i albo nic nei wkoczy albo wejdzie na 2. I moje pytanie brzmi.Czym to moze byc spowodowane ? Czy da sie to jakos wyregulowac ? Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 (edytowane) stary olejniedokręcona dźwigniabiegi zmieniaj na lekkim poślizgu sprzęgła Edytowane 5 Lipca 2014 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narky Opublikowano 6 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Pomoglo, dzieki ;)Jednak nie pomoglo, olej wlalem Motul, a ta dzwignia byla dokrecona. Jak na lekkim sprzegle ? Podobno ( przynajmniej przedajacy tak mowil ) sprzeglo tylko na 1, reszta bez sprzegla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 ma delikatnie ciągnąćniestety jak skrzynia ma swoje przejechane to tylko w ten sposób jest najtańszy biegi w czasie jazdy to możesz zmieniać jak chcesz, a ruszasz z 2ki, chyba że masz jakieś mega długie przełożenia Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 7 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 I moje pytanie brzmi.Czym to moze byc spowodowane ? Kosz sprzęgłowy zdycha Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narky Opublikowano 7 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Ja mowie o biegu 0 nie o sprzegle . A i zauwazylem, ze na wysokich obrotach wchodzi w miare dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 7 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 A ja podałem Ci przyczynę, dlaczego tak się dzieje Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narky Opublikowano 7 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Ogolnie caly kosz, wewnetrzny i zewnetrzny ? Czy tylko jedna z tych czesci >? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Zewnętrzny,najdroższy :) Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narky Opublikowano 8 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Zauwazylem rowniez problem ze zmiana normalnych biegow. 1,2 dobrze, potem z 2 na 3 ciezko i reszta juz dobrze. Gorzej przy schodzeniu. Zejdzie mi do 3 i dalej nie moge. Ogolnie te biego wchodza bardzo ciezko.Wymiana kosza sprzeglowego pomorze i w tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Kosz musisz zobaczyć,bo to przez niego są problemy ze znalezieniem luzu (tarcze sprzęgłowe nie mogą się rozkleić od przekładek przez ranty,który powstały na koszu zewnętrznym)Dlaczego tego nie napisałeś w pierwszym poście ?Albo masz krzywy wałek dźwigni,albo wybierak już zajechany.Mało precyzyjnie opisujesz problem Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narky Opublikowano 8 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Sorry, poprostu nowy motor jeszcze nie ogarniam tego wszystkiego do konca. Musialem sie przejechac zobaczyc coo i jak. Biegi poprostu wchodza ciezko. Opisze to dokladniej ;D Biegi chodza slabo. 1 na 2 chodza jeszcze w miare ale 2, na 3, 3 na 4 to jakas masakra, zeby wrzucic muze lekko dac dzwnignie w dol i dopiero do gory. Podobnie jest jak schodze z 5 w dol na tych samych biegach jest problem. No i masakryczny problem ze znalezieniem luzu. Tak to dokladnie wyglada. Przejrze to co napisales jutro i dam znac ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi