TheDamisDamis Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Witam,Mam problem z moim nieszczęsnym crossem 125. Sprzęcik ma silnik LONCIN. było wszystko okej, dopóki zimą nie przebiłem koła. Sciągnąłąm koło, wymieniłem dętkę i postanowiłem od razu wymienić olej. Zlałem olej przez otwór na górze, gdzie wkłada się bagnecik, bo nie mogłem odkręcić śruby na dole do spuszczania. Zalałem nowy olej i nie mogę go kopnąć. Kopka schodzi bez żadnego oporu jakieś 10 cm, może 15 i staje w miejscu. Tam gdzie zawsze zaczynał się opór i było czuć, że od tego momentu kręci się wał to teraz w tym miejscu staje i nie da rady jej dalej nacisnąć. Na sprzęgle chodzi luźno do samego dołu. Podpowiedzcie co to może być? Zły olej, czy może to przez to że go obracałem prawie do góry kołami? Dzięki za odpowiedzi dobrzy ludzie i pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykkyre Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Witam !Mogło ci się coś przestawić w silniku jak go obróciłeś jakaś zębatka spróbuj zdemontować dekiel od strony kopki i zobacz co mogło się stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 (edytowane) odkręć świecę i spróbuj przekopaćstawiam na zalany olejem cylinder i kup dobre narzędzia, taniej wychodzi Edytowane 5 Lipca 2014 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi