Worldgorger Opublikowano 31 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2004 Kupiłem sobie wreszcie moto ;) Co prawda musiałem w niego włożyć trochę kasy i pracy, ale myślę że się opłacało. Szczerze mówiąc to dałem za niego 3500zł ;) Ale rozbierałem dosłownie cały silnik i jedynie była uszkodzona jedna zębatka i taracze sprzęgła do wymiany, reszta prawie idealna! Może to dziwne, ale ten silnik wygląda jakby nie był nigdy używany (tłok jest idealny, nikasil rownież, skrzynia biegów cud miód). Aaa zapomniałem dodać, że to rok 1993. Może ktoś wie czy zwieszenie Kayaba jest dobre? Mam tam takie wsadzone ale nie wiem czy to jest dobre. Jak myślicie dlaczego ten motor był taki tani??? Rozbierałem go całego na czynniki pierwsze i musiałem wymienić jedynie tarcze sprzęgłowe, jedną zębatke w silniku, kupić kopkę. Aha, mam też tłumik od rocznika 1999, czy on coś zmienia??? Co w ogóle sądzicie o moim motorku??? Z góry dziekuje za odpowiedzi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucek Opublikowano 31 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2004 No no no.... jak na ten rok to sprzęt naprawde zadbany ;) A czemu taki tani?? Hmmm, bo to jest crossówka z 93 roku (wnioskuje też, że kupiłeś ją w stanie niezdatnim do użytku) , ale i tak cena dość atrakcyjna ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 31 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2004 Jak myślicie dlaczego ten motor był taki tani??? Mi to sie wydaje normalną ceną za ten rocznik. Po obejrzeiu zdjęć widze że teraz jest w bardzo dobrym stanie. Ładna furka, teraz tylko smigać i żeby Ci dobrze służył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 31 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2004 3500 za 11 letni motocykl to chyba normalna cena, zwłaszcza że jest to motocykl crossowy z którego już na zawodach użytku nie zrobisz więc nadaje sie tylko do użytku rekreacyjnego - to też wpływa na cene. poza tym te ceny które są na allegro to tylko pobożne życzenia sprzedawców ;) zwykle są 30%-40% zawyżone dlatego że mało jest ogólnie motorów do sprzedania w stosunku do samochodów i często sprzedający sam dyktuje cene. jak chcecie zobaczyć dobre ceny to sprawdźcie tą husqvarne cr 125 z 2003 roku na tej stronie http://www.motocross.prx.pl/sklep_polska.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 31 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2004 jak chcecie zobaczyć dobre ceny to sprawdźcie tą husqvarne cr 125 z 2003 roku na tej stronie http://www.motocross.prx.pl/sklep_polska.html Na część motocykli mają dobre ceny ale to sie tyczy nowszych roczników bo te starsze troche dużo u nich stoją np cr 125 z 94 roku za 6500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 31 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2004 Na część motocykli mają dobre ceny ale to sie tyczy nowszych roczników bo te starsze troche dużo u nich stoją np cr 125 z 94 roku za 6500 rzeczywiscie te starsze są droższeno ale Kawasaki KX 125 2000r 9000złHusqvqrna 125 1998r. 6800zł KTM SX 125 2000r. 9000złYamaha YZ 125 2000r. 10000złHusqvarna CR 125 2003r. 11000złHonda CR 125 1999r. 9000złYamaha YZ 125 2002r. 11000zł Suzuki RM 125 1999r. 8000zł Chyba nastepny motor kupie od nich ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 31 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2004 Oferte mają niezłą i motocykle podobno w znakomintym stanie. O ile sie nie myle to sprowadzają je z Czech. Też myslałem o zakupie od nich motocykla ale mam do nich 600 km :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 31 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2004 O ile sie nie myle to sprowadzają je z Czech.no dokładnie, motory mają z czech dlatego nie są tak drogie i są dobrze utrzymane. Co z tego że masz 600km ale chyba lepiej raz przejechać te 600km i kupic dobry motor za dobrą cene niż kupić złom od sąsiada ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi