Kowal1044 Opublikowano 30 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2004 Witam.Czy może mi ktoś poradzić jak wyczyścić i czym filtr paliwa przy kraniku??? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 30 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2004 Zależy jakiego sprzeta masz, ja mam Jawe 350 i tez musze od czasu do czasu przeczyścić filtr. Robi sie to tak:-zlewacz benzynę-odkrecasz kranik z flitrem-rozmontowywujesz kranik, delikatnie i zwracajac uwage by nie uszkodzic metalowej siateczki-czyscisz czesci, w sensie: siateczke i otworki wlewu paliwa (woda pod cisnieniem ulatwia sprawe)-skladasz wszystko do kupy i wkrecasz na miejsce.Proponuje jesli nie nasz to zamontuj sobie tez filtr paliwa taki od trabanta za kranikiem, baaaardzo sie przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Są filtry uniwersalne malutkie firmy bosch które skutecznie załatwiają sprawę i ta siateczkę (pseudo filtr) w baku możesz już wtedy wywalic a ten filterek raz na jakiś czas wymieniasz w koncu 4-5 zł to nie jest wielka kasa (1-2 piwa) :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Siateczka w baku niech lepiej zostanie, bo ona głównie chroni kranik przed totalnym zapchaniem. P.S. czy ty czasem w FZXie nie usunąłeś tej siateczki co spowodowało różne przygody w Bieszczadach ? :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal1044 Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Dzięki za pomoc, zrobie jak radzicie mam nadzieje że będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi