Mly96 Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 mam, ma być dokręcone 23-27 Nm, ale tak na wyczucie raczej ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 do tego jest klucz dynamometrycznykup nawet taki wychylny za parę zł i dokręć śruby, już nawet nie musi być dokładnie co do 1nm, byle było równo 10Nm to jest prawie 1Kg na końcu rury 1m, łatwo sobie ustalisz wskazania tego klucza bo skala na nim jest z d.. wzięta ;) Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mly96 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 zamówię ten klucz, uszczelki, dam głowicę do planowania, wyczyszczę cylinder z tego starego silikonu, poskręcam i zobaczymy :)a co powiecie na pękniętą głowicę? jest taka możliwość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Jasne. Jak będziesz planował głowicę,to możesz ją też sprawdzić na szczelność Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mly96 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 raczej kupię nową, dzisiaj dziadek u mnie był, trochę się na tym zna, miał coś takiego w samochodzie, popatrzył na starą uszczelkę i stwierdził, że to nie jej wina, ponieważ nie widać miejsca w którym kompresja uciekała, może i ma rację, a skoro mówicie żeby robić raz i porządnie to chyba kupię inną głowicę i dam do planowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mly96 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 głowica podobno jest dobra, bez pęknięć, prosta. Mechanik powiedział, że było źle dokręcone, stwierdził to chyba na podstawie uszczelki.Przy okazji dowiedziałem się, że jeden pierścień się zapiekł, jest taki ślad na cylindrze, ktoś wie jak się z tym rozprawić? Dziadek stwierdził, że psiknięcie na to wd40 pomoże, o ile wszystkie jego rady i wskazówki zawsze są trafne i ma rację, tak w tym przypadku mam pewnie wątpliwości. Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 głowica podobno jest dobra, bez pęknięć, prosta. Mechanik powiedział, że było źle dokręcone, stwierdził to chyba na podstawie uszczelki.Przy okazji dowiedziałem się, że jeden pierścień się zapiekł, jest taki ślad na cylindrze, ktoś wie jak się z tym rozprawić? Dziadek stwierdził, że psiknięcie na to wd40 pomoże, o ile wszystkie jego rady i wskazówki zawsze są trafne i ma rację, tak w tym przypadku mam pewnie wątpliwości. Co wy na to? Jeśli zrobił rysę na cylindrze,to czeka cię szlif cylindra Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mly96 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 rysy nie ma ani jednej, cylinder w bdb stanie, ale jest taki jakby przedmuch widoczny, miejsce w którym nie dolega do cylindra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 jeśli niema rys,to zrób honowanie cylindra i zakładaj nowy tłok Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mly96 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 też o tym myślałem, ale póki co krucho z kasą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi