Skocz do zawartości

Sportowy motocykl do 9k- który wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem nowy na tym forum i całkowicie zielony jeżeli chodzi o motoryzacje i dlatego proszę o wyrozumiałość i pomoc w rozwiązaniu mojego problemu mianowicie szukam aktualnie swojego pierwszego motocykla sportowego. Mam pytanie do Was jako specjalistów jaki motocykl polecacie? Służyłby mi głownie do dojazdów do pracy ok 20km w jedną stronę. Kwotę jaką mogę na niego przeznaczyć to 9 tys. Najbardziej podobają mi się takie 600- tki typu CBR 600 F4i, gsx-f/r 600.

Mam jeszcze takie pytanie czy opłaca się kupować motocykl rocznik 2003-2005 z przebiegiem załóżmy 30-40 tys km to dobra inwestucja czy miałbym tylko z tym motocyklem same problemy bo na nowy mnie napewno nie stać?
Proszę o podpowiedź co wybrać i ewentualnie jakieś inne propozycje.

-cbr 600f a tym bardziej gsxf to nie motocykle sportowe

-żaden współcześnie produkowany motocykl nie jest inwestycją, tylko drogą zabawką (niekoniecznie w zakupie) którą będziesz dojeżdżał do pracy 3 do 5m-cy w roku.

-w polskich realiach stan licznika praktycznie nigdy nie odpowiada realnemu przebiegowi motocykla - sory taki mamy klimat, więc na przebieg bym nie patrzył.

Za 9k kupisz sprawną honde cbr600 (niekoniecznie F4i), a tym bardziej gsxf.

Pierwszy sportowy czy pierwszy w ogóle?

Pierwszy w ogóle i chcę żeby był to sportowy.

-cbr 600f a tym bardziej gsxf to nie motocykle sportowe

-żaden współcześnie produkowany motocykl nie jest inwestycją, tylko drogą zabawką (niekoniecznie w zakupie) którą będziesz dojeżdżał do pracy 3 do 5m-cy w roku.

-w polskich realiach stan licznika praktycznie nigdy nie odpowiada realnemu przebiegowi motocykla - sory taki mamy klimat, więc na przebieg bym nie patrzył.

Za 9k kupisz sprawną honde cbr600 (niekoniecznie F4i), a tym bardziej gsxf.

Mówisz mi że cbr600 i gsxf nie są motocyklami sportowymi a właśnie takiego szukam a potem mówiesz że za 9k dam radę je kupić coś się tu nie klei ;P

´´Anielski orszak niech twą duszę przyjmie,

Uniesie z ziemi ku wyżynom nieba,

A pieśń zbawionych niech ją zaprowadzi,

Aż przed oblicze Boga Najwyższego...´´

tak bardzo chcesz aby ci to zaspiewali???

pozdrawiam

nezka

wyszukiwarka po prawej u góry, nie będziemy dla każdego lenia z osobna wracać do tej samej dyskusji

przy okazji o poszczególnych modelach też sobie poczytasz

temat zamykam

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...