Skocz do zawartości

XJ6 2011 z salonu

Rekomendowane odpowiedzi

No ale to jest używka a autor wątku ewidentnie chce nowy sprzęt.

Pozdr.

F.

Od początku piszemy o "nowej" XJ6 i "czy to nie głupi pomysł" ;) .

Jak dla mnie w tym przypadku kwestia : 6,5 tyś km "zużycia" czy 10 tyś zł. w portfelu. Czy w XJ6 zmienili coś w ciągu lat 2010-2013- nie wiem.

A jak ma być nowy z salonu to autor tematu sam zdecyduje, wiele osób kupuje nowe motocykle w salonie w ogóle nie biorąc pod uwagę innych.

W Polsce wiele motocykli demonstracyjnych ma ponad 10 tyś km przebiegu i są sprzedawane jako nowe. Około 3 tyg. temu oglądałem ten motocykl w ramach akcji zakupu pierwszej "600" dla syna szwagra i jest o'k. Nie wzieliśmy bo budżet przeznaczony na motocykl był mniejszy, ale chciałem żeby obejrzał jak wygląda praktycznie nowy motocykl i miał porównanie z tym co będzie rozważał. Po salonach dealerskich nie jeździliśmy, żeby się nie denerwować. :biggrin:

Hun996.

Ja się w pełni z Tobą zgadzam. Tyle, że patrząc na to co się dzieje na rynku, w sensie jakie sprzęty są sprowadzane z zagranicy, to trochę się nie dziwię obawom kupujących. Oczywiście prościej jest znaleźć jakiegoś turystyka, który nie miał jakichś przygód. Patrząc jednak na ceny bezwypadkowych, albo nawet po lekkim szlifie za granicą, zachodzę w głowę jakim cudem u nas sprowadzane mogą być tańsze :)

Pozdr.

F.

Hun996 wstawiles linka ale to nie jest ten sam model ktory chce kupic Shd ! Model " F" wszedl do produkcji w 2011 r ten ktory wstawiles to model wczesniejszy z

POLOWIEWKA !

SHD chce z cala owiewka. Moja mloda nawet nie chciale na niego patrzec, a moglem wyrwac nowke o 1000 € taniej ( z ABS'em )

Te zawsze sa tansze.

:crossy:

Edytowane przez ks-rider

Ks-rider, to przez ten poniedziałek po zmianie czasu.

Faktycznie nie spojrzałem na dół plastików. Jakoś mi XJ6 kojarzył się zawsze z półowiewką. No to nie aktualne.

Flipr, "bo Polak kocha okazje" - niedawno tak pisaliśmy w temacie o zakupie BMW K1200R.

Najważniejsza cena. Klient szuka najtańszego motocykla, to handlarz zorganizuje taki pojazd żeby klient kupił najtaniej a on na tym jeszcze zarobił. Przy czym przez słowo "zorganizuje" rozumiem nie tylko sprowadzenie sprawnego pojazdu...

Edytowane przez Hun996

Ks-rider, to przez ten poniedziałek po zmianie czasu.

Faktycznie nie spojrzałem na dół plastików. Jakoś mi XJ6 kojarzył się zawsze z półowiewką. No to nie aktualne.

Flipr, "bo Polak kocha okazje" - niedawno tak pisaliśmy w temacie o zakupie BMW K1200R.

Najważniejsza cena. Klient szuka najtańszego motocykla, to handlarz zorganizuje taki pojazd żeby klient kupił najtaniej a on na tym jeszcze zarobił. Przy czym przez słowo "zorganizuje" rozumiem nie tylko sprowadzenie sprawnego pojazdu...

Możliwe. Temat kojarzę, ale nie kojarzę z kim była dysukusja. Sorrki. W każdym razie zakładam, że autor tematu jest świeżakiem (może niesłusznie) więc może obawiać się kupna używanego moto żeby nie wkopać się na minę.

Pozdr.

F.

Cena wg mnie bez szału.

Tydzień temu odbierałem z kuzynem nową Kawasaki ER 6 F (mocowo, gabarytowo podobny doXj6) .. limitowana wersja:biała perła, rocznik 2014 oczywiście z ABS... Udało mu się wynegocjować bdb cenę: 28 tys,PLN [dodatkowo z crashpadami], tyle że wszystko za gotówkę brał.

Tak, jestem świeżakiem i obawiam się kupna używki.

Przemyślałem wiele plusów i minusów w temacie "nowy czy używany" i w mojej aktualnej sytuacji uważam, że lepiej wybrać motocykl prosto z salonu. Jedyne nad czym się jeszcze zastanawia(m/łem), to 2013/2014 vs ten konkretny egzemplarz.

Dzięki również za uwagę nt ER6F - różnica rzeczywiście znaczna.

Może jak wezmę za gotówkę to mi crash-pady chociaż dorzucą...

• 6 miesięcy temu...

SHD...i jak sie sprawuje maszyna? ja co prawda jestem w trakcie kursu na A

Rozpatruje właśnie XJ6 (60%)a ER-6n (40%)

Yamaha imo lepsza kultura pracy, w końcu 4 cylindry i łagodna od dołu

Kawasaki natomiast porównywalny jeśli chodzi o osiągi i za to dużo tańszy sprzęt, minus 2 cylindry, przy wolnej jeździe drgania i nie ta kultura pracy...

Druga kwestia to oba sprzęty są w wersjach z pełnymi owiewkami, większość zaleca na pierwszy moto golasa gdyż twierdzą że prędzej czy później położę maszynę przy parkingowej prędkości i szkoda owiewek.

Pozatym można dokupić akcesoryjną szybkę na wiatr...

Druga kwestia to jak jest z prowadzeniem, manewrowaniem XJ6-n a Diversion F?

SHD miałeś jakaś przygodę z uszkodzeniem sprzętu?

Pomyśl też o MT07 (jeśli pod uwagę bierzesz ER6N).. jeździ się jak rowerem ! Jest mega poręczny, do tego bardzo przystępny cenowo! Mnie osobiście na zdjęciach się nie podobał, natomiast po jeździe próbnej bardzo pozytywnie zaskoczył :)

Pomyśl też o MT07 (jeśli pod uwagę bierzesz ER6N).. jeździ się jak rowerem ! Jest mega poręczny, do tego bardzo przystępny cenowo! Mnie osobiście na zdjęciach się nie podobał, natomiast po jeździe próbnej bardzo pozytywnie zaskoczył :)

Dokładnie to samo chciałem napisać. Fajny sprzęt i przyzwoita kasa za MT07

Pozdr.

F.