exodus101084 Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Witam,Mam taki problem, motor gaśnie na wolnych obrotach, to samo się dzieję podczas ruszania, brakuje mu mocy i "zamula". Jak się ruszy z dużą dawką gazu to idzie, na wysokich obrotach nie brakuje mu mocy, idzie jak wściekły. Jak tylko zredukuje biegi i odpuszczę gaz od razu gaśnie. Z zapalaniem nie ma problemu, pali raczej na kopa. Wczoraj wyczyscilem swiece i filtr powietrza, myslalem ze pomoze, jednak objawy ciagle sa takie same. Nie wiem czy to moze miec jakies znaczenie ale po zgasnieciu dotknalem cylindra i troche mnie kopnelo. Proszę o pomoc, z naprawami nie mialem wiekszej stycznosci bo motor posiadam dopiero od miesaca. Aaaa i za pierwszym razem jak mi sie to przytrafilo i zgasl to poszlo paliwo z dolnego odprowadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 To jest cross i ma bardzo wysilony silnik, wiec na poczatku sprawdz kompresje, czy czasem tłok nie jest do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 jak nie miałeś z naprawami większej styczności to w okolicy masz Kłopota. Chyba się specjalizuje w takich sprzętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Zobacz, czy dysze w gaźniku są na swoim miejscu Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DK Motocykle Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Chcesz się bawić w naprawę samemu - http://www.carlsalter.com/pdfs/Yamaha%202005%20YZ250%20Service%20Manual%20LIT-11626-18-34.pdf na samym końcu masz podstawowe objawy i diagnozę.a jak chcesz komuś oddać do sprawdzenia to mam namiar na gościa w Przytoku, zaufany mechanik. Cytuj Największy w Zielonej Górze Sklep motocyklowy - DK Motocykle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi