grzela3396 Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 mam problem z maja kawą. Otóż przy przyspieszenie głównie od trzeciego biegu występuje jakiś niepokojący pisk. Coś jak by piszczał pasek napędowy?Może jak by przeciązenie skrzyni biegów. Odwiedziłem kilka servisów moto i niestety cały czas jest tak samo..Czy może ktoś wie o co kaman? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Wjechac na rolki na przeglądowni i osłuchac na miejscu . Albo moto na wózek (tył w górze ) i sprawdzic czy bez obciązenia jest to samo. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzela3396 Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 wielkie dzięki za podpowiedż. Moi mechanicy na to nie wpadli. Kazali (każdy od siebie oczywiscie) wymienić najlepiej pół moto.nie wiem czy miejscowe Orły posiadają takie skomplikowane urządzenia techniczne o których wspomniałes.Podjadę i dopytam. O wynikach nie omieszkam poinformować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 wielkie dzięki za podpowiedż. Moi mechanicy na to nie wpadli. Kazali (każdy od siebie oczywiscie) wymienić najlepiej pół moto.nie wiem czy miejscowe Orły posiadają takie skomplikowane urządzenia techniczne o których wspomniałes.Podjadę i dopytam. O wynikach nie omieszkam poinformować Moim zdaniem najlepiej zrobisz jak się upewnisz najpierw czy to nie pasek. Najprostszym i najszybszym sposobem to namydlić od wewnątrz. Jeżeli się okaże że dziwne piszczenie ustąpiło to nie pozostaje Ci nic innego jak wyregulować naciąg pasa. Najprawdopodobniej będziesz musiał nieco cofnąć tylne koło. W przypadku kiedy naciąg jest zbyt mocny, odgłosy są inne. Ja mam ten "kłopot" za sobą i też go już "przerabiałem". W razie czego pisz śmiało i podziel się efektami swoich doświadczeń. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzela3396 Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Moim zdaniem najlepiej zrobisz jak się upewnisz najpierw czy to nie pasek. Najprostszym i najszybszym sposobem to namydlić od wewnątrz. Jeżeli się okaże że dziwne piszczenie ustąpiło to nie pozostaje Ci nic innego jak wyregulować naciąg pasa. Najprawdopodobniej będziesz musiał nieco cofnąć tylne koło. W przypadku kiedy naciąg jest zbyt mocny, odgłosy są inne. Ja mam ten "kłopot" za sobą i też go już "przerabiałem". W razie czego pisz śmiało i podziel się efektami swoich doświadczeń. Pzdr.Bardzo Ci dziękuę za poradę. Jutro sprawdzę.O efektach nie omieszkam poinformować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzela3396 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 mariusproblem rozwiązany. wielkie dzięki za podpowiedż.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRO-MOTOR Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Cieszymy się również, ale skoro już napisałeś to mogłeś podać przyczynę problemu. Cytuj Serwis, sprzedaż motocykli i samochodów osobowychOstrów Mazowiecka793736001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 No jeśli odpowiedział mariusowi to chodziłoonaciągnięty nadmiernie pas napędowy. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzela3396 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 oczywiście chodziło o pas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi