matiorg Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Witam ! Wczorajszego dnia postnowiłem odpalić mojego Uralc. Sprawdziłem oleje odpalilem, zrobilem z 10km i przyjechalem do domu. Odzekalem z 20 min i jak go odpalilem to zdębiałem... prawy gar tak sie zaczą tłuc że ... od razu go zgasiłem, próbowalem go kopnąć na pusto, ale miałem takie problemy z przełamaniem że postanowilem go nie tykać, wiec sezon zaczą się świetnie. Wiec pytanie do was, co mogło być przyczyną ? I od czego mam zacząć, co wymienić,aby mieć troche spokoju z silnikiem. Pozdrawiam i nikomu nie życze takiego rozpoczęcia sezonu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Przyczyn może być wiele.Trudno zgadnąć na odległość. Musisz zdjąć głowicę i cylinder i zobaczysz co się zepsuło ( zatarty tłok, pęknięte pierścienie, wysunięty sworzeń tłokowy, skrzywiony zawór, prowadnica zaworu która lata z zaworem itp. itd.). Jeśli to będzie zatarcie to trzeba szukać przyczyny na drodze od pompy do cylindra. Zatarcie tłoka i pęknięcie pierścieni mogą zależeć od materiału z którego je zrobiono lub twojej techniki jazdy ( np. pałowanie na wysokich obrotach niekoniecznie dobrze służy dla silnika). Nie ma co zgadywać, musisz popracować, a wówczas coś może się wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiorg Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Nie katuję go szkoda mi motocykla. A jak rozbiorę to napiszę co i jak :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bugster Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Te stuki dochodzą z głowicy, cylindra czy z bloku silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeh750 Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Te stuki dochodzą z głowicy, cylindra czy z bloku silnika? Bugster, to było rok temu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi