_Monter_ Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 sorki wydawało mi się że to końcówka z uchem ale jednak masz racje to tylko izolacja. Tak to jest jak się na szybko na zdj zerka.. :)sprawdż czy nie ma w nim prądy ale raczej nie ma i jak nie ma to podłącz do masy.Może to rozwiąże twoje problemy z ładowaniem.Nie ma co gadać tylko pchaj aku do moto i sprawdzaj czy jest tam prąd... :biggrin:Mam prośbę abyś nie radził w ten sposób. W elektryce nie podłącza się nic na "widzi mi się". poza tym sprawdzamy czy jest napięcie w tym przewodzie a nie natężenie prądu. Serwisówka do zzr-a jest w sieci co by rozwiązało problem. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekV Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Mam prośbę abyś nie radził w ten sposób. W elektryce nie podłącza się nic na "widzi mi się". poza tym sprawdzamy czy jest napięcie w tym przewodzie a nie natężenie prądu. Serwisówka do zzr-a jest w sieci co by rozwiązało problem.prąd to również napięcie wiec o co chodzi?????doradzając komuś uważam że ma chociaż minimalne pojęcie o tym co robi...chyba że uprzedzi że nie wie co robi wtedy staram sie opisać szczegółowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Prąd to prąd a napięcie to napięcie nie rób wody z mózgu. Jeśli jest to jakikolwiek ważny przewód masowy lub dodatni połączony przez żarówkę do minusa sprawi że ta o to żarówka zapali się. Multimetr i lutownica w rekach amatorów to broń zabójcza żarówką góra poparzyć się można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin szary Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 kolego wueska mam pyt do cb,jak masz rozwiazany uklad zaplonowy w tej twojej ts/ce standardowy przerywacza czy cdi? Pytaj na pw, to temat o czym innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Witam, w dniu dzisiejszym postanowiłem odpalić mojego zzr 600 po zimie i przy montażu akumulatora zauważyłem wiszący przewód ( czarny z żółtą linią ) o tak sobie wychodzący z wiązki. Czy ktoś może mi powiedzieć za co odpowiada ten przewód ? Dodam, że po włączeniu zapłonu jest na nim znikome napięcie ok 0,14 v . masa Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrowa242 Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Sprawdziłem miernikiem i jest to masa podłączyłem do aku i rzeczywiście napięcie ładowania wzrosło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi