Maciach Opublikowano 24 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2004 witam! Pisze w Mechanice MZ,poniewarz wielu ludzi dosiadający te motocykle miało styczniość z CZ i zapewne wie jak mi pomóc.Wiem że temat taki pewnie ukazał sie wiele razy,ale niestey odkąd mam prace to mam bardo mało czasu żeby przeszukiwać stare posty. chce przerobić CZ350 z 83 roku na 12V instalacje,do tego chciałem w niej umieścić elektroniczny zapłon: http://www.republika.pl/ts_350/warsztat10.htm , co musze zrobić żeby przerobić instalacje,tak krok po kroku.i co sądzicie o tym zapłonie(chodzi o tą firme)i ile to mniej więcej kosztuje?tylko sie nieśmiejcie że to CZ i że sie nieopłaca sie inwestować bo przy sprzedarzy mi nikt tych pieniędzy nieodda...chce zrobić motocykl dla siebie i na długo.a czy duża jest trudność ze zmienieniem hamulca z bebnowego na tarcze z MZ? dzięki. Maciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 25 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2004 na elektryce to ja sienieznam az tak, a co do hamulca tarczowego najłatwiej bedzie przełozyc przód z ETZ pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Też posiadan CZ 350 z 83 roku :) :D ;.................. i próbuje nią sprzedać :mrgreen: Nie uważam że motocykl jest zły, ale jestem przekonany że nie opłaca się w niego inwestować.Jeśli podliczysz koszty takich przeróbek to spostrzeżesz że wraz z wartością maszyny mogą być niezłym zaczątkiem do nowocześniejszego i bezpieczniejszego sprzętu (no chocby mz etz 251), a napewno kilka razy ekonomiczniejszego.Jeśli chodzi o przedni hamulec, to jest niewątpliwy feler cezetek 350.Koła od MZ to ja bym nie dawał, możnaby zato przetoczyć bęben w odpowiednim zakładzie i dopasować wnętrznosci od jakiegos innego pojazdu (na przykład kolega do bembna pannoni dopasował cały system z auta Daewoo) :buttrock: , jeśli chodzi o instalacje elektryczną to rzeczywiście jest totalne dno...ale jak przerobic to niewiem :buttrock: . wiem jedno: nowy akumulator 12V to ok 70 zł a ładowanie szóstki raz na rok jedynie 15zł.No cóż.. możesz zrobic jak uważasz, ale przemyśl w co sie opłaca i nwestować a co utrzymywać.POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 jesli chcesz aby twoja Jawa - CZ 350 wygladała tak http://www.republika.pl/ts_350/after.htm to musiałbyś zaiwestować niebagatelną sumke 8O 8O 8O .A produkowane obecnie częsci do Jawy nie pozwalają na długa eksploatacje. Ja na przykład wymieniłem głupią rzecz: gumowe osłony teleskopów - na nowe!!..... po roku były juz dziurawe :buttrock: :buttrock: podobnie sprawa wyglądała z simeringami. No cóż ja sprzedaje swój sprzęt, odbieram po wakacjach prawko i szukam używanego japońca.Jesli jestes przywiazany do motocykla to cóż .. miłej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2004 ja tam wiem ze były cz z altkiem 12V posiadały terz obrotoierz i alu felgi a co do chamulca tarczowego to tak ja mowi przedmowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEM Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Ja na elektryce też dobrze sie nie znam ale żeby z 6V na 12 przeskoczyć to nie trzebaczasem oprócz akumulatora prądnice modyfikować?????? Zresztą nieważne jeśli chodzi o tarcze z przodu to w JAWIE 350 TS widziałem przód z tarcza orginalny na zacisku napis JAWA i logo. Ale mniejsza z tym jeśli chciałbys zmienić przód z bębna na tarcze to najłatwiej elementy bedzie skołować z ETZ. Ale napisz może jak chciałbyś to zrobić??????? Czy modyfikowąć stare koło z bębnem czy zakupić kompletne koło z tarczą. Nie wspominam tu już o takich pierdołach jak rozstaw goleni widelca czy tych pierdolnikach dystansowych które zamocowane sa :buttrock: na tym metalowym co koło. Zresztą wszystko zależy od ciebie pozdro :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi