Looky0 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Witam.Jako, że motocykl posiadam nie długo, zaczynam się dopiero interesować jego budową itd. No a że garażu niestety nie posiadam, skorzystałem z faktu, iż mieszkam na parterze i zanim dziewczyna wróciła do domu przemyciłem motor do salonu. Zacząłem rozbierać i czyścić te elementy, które jestem w stanie złożyć z powrotem.Ale przejdźmy do meritum.Podłączyłem motor do naładowanego aku i ledwo kręci, praktycznie w ogóle.Pomyślałem że to wina aku i podłączyłem pod aku samochodowy - to samo.Dodam, że od pewnego czasu podczas sezonu miałem problemy z odpalaniem a na gorącym silniku odpalenie było mało możliwe.Podczas próby rozruchu "pyka" tylko układ znajdujący się przy akumulatorze w motocyklu (zawierający główny bezpiecznik).Wybaczcie moją niewiedzę i nieprofesjonalizm. Motocykl :Kawasaki ZXR 400, 1993, 65 KM, Proszę o rady jak dla 10 latka :) Pozdrawiam Przepraszam, pykanie dobiega również z pudelka z resztą bezpieczników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Pyka przekaźnik rozrusznika-to normalne przy słabym aku lub zaśniedziałych połączeniach Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Looky0 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 A ciężkie odpalanie, mimo że akumulator jest FULL, do tego samochodowy 40Ah, jeszcze podpięty pod prostownik? Sprawdzę przewody, ale czy to jedyny możliwy powód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Co masz na myśli pisząc "ciężkie odpalanie" ?Ciężko/wolno rozrusznik kręci?Czy może kręci szybko ale nie odpala ? Edit:w pierwszym poście napisałeś,że ciężko kręci Od kiedy tak się dzieje?w sezonie nie było problemów? Edytowane 27 Stycznia 2014 przez zikowski Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Looky0 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Co masz na myśli pisząc "ciężkie odpalanie" ?Ciężko/wolno rozrusznik kręci?Czy może kręci szybko ale nie odpala ?Kręci bardzo wolno albo w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Podłącz przewód + bezpośrednio z aku do grubego przewodu przy rozruszniku-jeśli szybko zakręci to wina połączeń Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Sprawdz rozrusznik na krótko to się dowiesz gdzie jest przyczyna. Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Looky0 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Okay, dzięki - zaczynam szukać rozrusznika ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Okay, dzięki - zaczynam szukać rozrusznika ;dszukaj za cylindrami :biggrin: Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Looky0 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Takie tulejowate, metalowe coś jak duży silniczek elektryczny? Wolałbym po prostu nie podpiąć akumulatora pod coś co spowoduje wybuch...;d jak wspomniałem moto stoi w salonie ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 tak-idzie do niego gruby przewód z przekaźnika który Ci pykał :) Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Looky0 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Dobra, spróbuję i będę pisał albo z domu albo ze szpitala ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 tylko zapłon wyłącz, nie ma co moto w domu palić :) Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Looky0 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Piszę z domu. To nie kable. podłączyłem bezpośrednio pod rozrusznik nawet dźwięku nie wydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Piszę z domu. To nie kable. podłączyłem bezpośrednio pod rozrusznik nawet dźwięku nie wydał a guzik wcisnąłeś ? :biggrin:Dodatkowym przewodem musisz tylko ominąć przekaźnik który Ci pykał -dlatego qpa napisał "na krótko" -masz zrobić obejście Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi