henio Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Na poczatku chciałem przeprosic że zakładam drugi raz ten sam temat ale za pierwszym razem pomyliłem działy WitamMoże ktos wie ile i jakiego oleju trzeba wlac do jednej lagi w FJ 1200 86r. I drugie pytanko.Motocykl po spuszczeniu na koła "siada" dosyc mocno. Ruch zawieszenia niby jest ale na moje oko jakos tak anemicznie. Myślałem o wymianie sprężyn ale nowe sa tak samo długie jak moje stare. Czy to możliwe że moje straciły spręzystośc ale nie straciły na długości.? A może brak oleju (wyciek) powodował to zjawisko? czy ktos miał do czynienia ze sprężynami YSS.? Warto to kupić? I ostatnia sprawa. Czy możecie polecić mi jakieś zamienniki rur. Moje są lekko poobijane. Słyszałem że zamieniki to straszny szajs ale cena orginałów powala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maneta Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Olej teleskopowy 10 W- 397 ccm do jednej lagi .Rury nośnehttp://www.motocombo.pl/p/686/10447/rury-teleskopow-yamaha-fj-1200-86-90--yamaha-rury-nosne-zawieszenie-technika-motocyklowa.htmlSprężyny WILBERS są dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Przypomniało mi się,że FJ-ki mają regulację twardości przedniego zawieszenia. W korkach lag jest regulacja soft/hard Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 o dzięki bardzo :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi