ptahu Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Witam! Dwa razy mialem problem z moja cb125, mianowicie jadac ok 60-80 k/h nagle silnik zaczal wchodzic na maksymalne obroty po czym po odjeciu gazu wszystko wracalo do normy. Wyglada to bardziej jak chwilowa utrata sprzegla. Jezdze w Australii i ciekaw jestem czy moze to byc objaw przegrzania (w obu przypadkach temp. byla 40-45c w cieniu na zewnatrz). Moze ktos mial podobne doswiadczenia po ostrej jezdzie??? Cenulka jest nowa i tylko 1400km przejechane. Olej pelny syntetyk Penrite MC4ST. Zmieniny dwa razy i cala obsuga zrobiona. Dzieki z gory za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Jeśli jest nowa to pewnie na gwarancji - zgłoś się do serwisu Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptahu Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Tak pewnie zrobie jak sie pogorszy ale.... jako mechanik sam. lubie wiedziec i sie dowiedziec! Wiedza to podstawa! Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 popraw luz na lince sprzęgła, powiększ na początek Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptahu Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Dzieki Piotr! Tak zrobilem! Jutro temperatura spada wiec pojezdze i sprawdze! Oby bylo ok! Oki, pora na tescik po ustawieniu sprzegla!!! Oby bylo dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptahu Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Jak narazie wszystko ok :-) Mam nadzieje ze jak przygrzeje to problem nie powroci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi