hatsan Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Witam. Motocykl to Kawasaki Vulcan 2000, 2007r. Czy to normalne, że przy odpalaniu motocykla na sprzęgle z włączonym pierwszym biegiem sprzęgło "ciągnie", tzn. motocykl powoli rusza? Może wyrażenie powoli rusza jest wyolbrzymione, chodzi mi o to, że wyraźnie czuć że silnik ciągnie. Czy to objawy kończącego się sprzęgła? Ślizgania się sprzęgła nie zauważyłem, biegi wchodzą dość głośno, szczególnie jedynka. Przy wymianie powinienem zmienić tarcze, sprężyny, uszczelkę pokrywy sprzęgła, czy coś jeszcze? Słyszałem o jakichś przekładkach? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Wypada najpierw sprawdzić dlaczego nie wysprzęgla do końca Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hatsan Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Pod koniec sezonu wymieniłem linkę sprzęgła (oryginał Kawasaki), luz na klamce sprzęgła to 1-2mm, przy silniku nie ma możliwości regulacji, ale regulacja (śrubki) jest na lince. Efekt ten występuje też na ciepłym silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi