Rura_ Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 (edytowane) Zrób.Ja tam soczewek nie mogę nosić i już.Niestety muszę się męczyć z okularami. W trakcie jazdy w moim Nuvo, nie parują mi szkła, obojetnie jaka by temperatura do -22 (bo do tylu jeździłem) , zatrzymanie z zamkniętą szybą i mleko na oczach ;-). Uchylenie szyby pomaga na chwilkę, zdjęcie kominiarki z nosa pomaga na dużo dłużej. Szyba w nim nie zaparowała mi jeszcze nigdy, ale okularów nie mam z takiego poliwęglanu i czasem doprawadzają mnie jesnią/zimą do szału.W sumie jedynym sposobem jaki stosuję na szkła, jest przetarcie płynem do mycia naczyć i wypolerowanie do sucha (bez zmywania). Pomaga na jakiś czas, ale czas ten nie jest zbyt długi w niesprzyjających warunkach. Testowałem też wiele środków typu Anti-fog, niestety każdy jeden sprawdzał się gorzej od patentu z płynem. Edytowane 29 Grudnia 2013 przez rura_sn-n Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Ja miałem kiedyś koncepcję, żeby oddychać przez giętką rurkę wyprowadzoną gdzieś z boku kasku. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Śmiejesz się, a ja gdzieś widziałem taki patent, że ktoś zrobił. Nie wiem czy nie koleś co objeżdżał małym Rometem/Junakiem kraje wschodnie. ;-) Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatiMajka Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Te sportowe okulary pachną jakimś fetyszem... Chyba bym je zdejmował za każdym razem jak kask z głowy. Soczewki tez mają swoje wady. Czekam więc co napiszecie o patentach typowo na parowanie szkieł - pianki? :D Było by bosko. Ale obawiam się że serio trzeba wpakować kasę w specjalne dodatkowe powłoki... Ale fajnie że ktoś temat poruszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptaku Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Ja uchylam szybke na światłach i tyle, soczewki w moim przypadku nie wchodzą w grę, a wszelkie wypróbowane preparaty antifog nie rozwiązują problemu.Że też jeszcze nikt nie wymyślił szkieł okularowych z pinlockiem ;) Cytuj VZ800 => ZR-7http://www.forum.zr-7.plhttp://www.bikepics.com/members/ptok/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmi Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Antifog do masek McNett SEA DROPS- spróbuj tego,używam do nurkowania i maska nie paruje a widocznośc świetna,pozatym w masce i goglach do paintabalu tez sie sprawdziało może i w okularach da rady,koszt niewielki najwyżej zostawisz sobie do nurkowania lub paintballa ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DK Motocykle Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 (edytowane) jeśli chodzi o parowanie szyby w kasku, polecam taki preparat - środek ANTI-FOG w spray Muc-off. Pod opisem jest filmik jak to działa i jaka jest różnica z zastosowaniem preparatu oraz niezastosowaniu. Do okularów się nada na pewno Edytowane 25 Stycznia 2014 przez DK Motocykle Cytuj Największy w Zielonej Górze Sklep motocyklowy - DK Motocykle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazimotor Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Kurdka no i w efekcie nie poszedłem tych bryli obejrzeć.W przyszłym tygodniu jakieś wolne wezmę to może skoczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi