zielorz Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Witam! Działam tu nad moim statkiem i natknąłem się na mały problem. Nie wiem jak książkowo zsynchronizować gaźniki w takiej Hondzie. Opis w Haynesie jest dla mnie trochę zagadkowy. Generalnie podciśnienia mam już wyrównane, ale mogę ustawić ich większą wartość i mniejszą, poza tym wspominają coś o kręceniu śrubami od regulacji składu przy synchronizacji i generalnie rzecz biorąc nie wiem po co :P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Nikt nic nie wie ? No niemożliwe !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Witam! Działam tu nad moim statkiem i natknąłem się na mały problem. Nie wiem jak książkowo zsynchronizować gaźniki w takiej Hondzie. Opis w Haynesie jest dla mnie trochę zagadkowy. Generalnie podciśnienia mam już wyrównane, ale mogę ustawić ich większą wartość i mniejszą, poza tym wspominają coś o kręceniu śrubami od regulacji składu przy synchronizacji i generalnie rzecz biorąc nie wiem po co :P Pozdrawiam Te śruby służą do regulacji składu mieszanki paliwowo-powietrznej w celu poprawnej pracy wszystkich cylindrów na wolnych obrotach. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Tak zawsze było Panie Piotrze, jednak Haynes sugeruje regulacje tymi śrubami podciśnienia podczas synchronizacji + śrubami tymi zakontrowanymi przy przepustnicach. Moją główną niewiadomą jest jaką wartość podciśnienia ustawić - od czego wyjść. Książka mówi, że ma zawierać się w przedziale 16 - 25 cm Hg, jednak może to być 16 i 20, ponieważ każde podciśnienie można ustawić osobno. Dlatego chciałem dowiedzieć się jak to zrobić dobrze, a nie na oko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Ustawiasz wartość 20 cm Hg śrubami na osiach przepustnic a skład mieszanki tyle obrotów ile zaleca instrukcja Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi