krakers09 Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Ok, pojeździłem trochę, więc mogę zdać relację. Zastąpiłem te fabryczne flinstony, z którymi bałem się jeździć na hamulce od modelu XR1200. Konkretnie sam zacisk plus przewód w oplocie HEL. W przypadku Sportsterów(wiem o modelach 2011-2013, resztę sobie trzeba sprawdzić) z pojedynczymi hamulcami zmiana pompy nie jest potrzebna. Prosta zmiana. W USA sobie życzą $140. U nas tradycyjnie $1 = 10zł, więc ~1400zł. Nr lewego zacisku to 42943-08. Jeżeli chodzi o hamowanie jest dramatyczna poprawa. Niedługo po zmianie miałem dwie sytuacje, gdzie po wyhamowaniu pierwsze co pomyślałem, to, że ze starymi hamulcami zaparkowałbym komuś w dupie. P.S Łysy, wiemy, że od 4 lat oglądasz katalogi i kupujesz 6-tłoczkowe Brembo, ale temat nie jest o tym. Chętnie posłucham twoich wrażeń jak je już zamontujesz. Cytuj http://dl.dropbox.com/u/3682198/sigpic171271_1.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indian Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Daj jakieś foty jak to u Ciebie wygląda . Ja ma dwie tarcze z przodu i seryjne wyposażenie hamulców i nigdy nie martwiłem się że nie dadzą rady na drodze. Lepszych mi nie trzeba . :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakers09 Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Nie moja fota, ale wygląda identycznie Cytuj http://dl.dropbox.com/u/3682198/sigpic171271_1.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indian Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 no i bajka,jak jesteś zadowolony ! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punkcik5 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 (edytowane) Dzięki Krakers za raport, właśnie też się do tej zmiany przymierzam.W UK kosztuje trochę taniej 188 talarków - tak dla informacji. Edytowane 12 Grudnia 2013 przez punkcik5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cxpeky63 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Super wiadomośc.Czyli jak moje przymiarki do 1200R albo FXDX się spełnią to montuję zaciski od XR :) Cytuj There Are No RulesXLH883 - XL883R - XL1200R - FXDL - KTM RC8 - XL1200X - FLHRSI&FXDBI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi