Skocz do zawartości

2014 - Dookoła Morza Czarnego.

vigaCMHQ
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chodzi o przejazd przez Turcję aż do Iranu, albo bezpośrednio z Turcji do Gruzji, to tu są najświeższe informacje (sierpień 2013) o wszystkim o co były pytania: czy można cruiserem, stan dróg, i tak dalej:

http://motohoryzont.com/TURCJA-motocyklem-az-po-Iran

Natomiast Gruzja to znacznie większe wyzwanie niż Turcja, a jak się po Gruzji (i Azerbejdżanie) jeździ motocyklem (a jeździ się źle), to tu:

http://motohoryzont.com/GRUZJA

Pozdrawiam,

Giees

Nie wiem, nie jeździłem na czymś takim ale chopper pewnie na takie drogi też się nie nadaje ale kto mi zabroni :cool: Po górach jeździł nie będę, zawsze może być odwrót a to przecież dzicz totalna to nie jest. Byłem już w krajach tzw trzeciego świata i można by było kilka rozwiązań przenieś na nasze podwórko :excl: Oczywiście Route 66 to to nie będzie ale co tam...

Widzę że temat znów się nieco ożywił.

W związku z tym ponawiam pytanie czy jest ktoś chętny na trasę do okoła morza czarnego z terminem wyjazdu 14 czerwca, powrót 6 lipca?

Z racji na zaplanowaną trasę (miejscami) sprzęty raczej turystyczne niż chopery ... ale może ktoś mi udowodni że nie mam racji hehe

czyli jest w planach ten wyjazd motocyklowy?, jeżeli tak to niech ktoś poda dokładny termin i potrzebne dokumenty , które trzeba zabrać ze sobą. Jeżeli to wszystko jest organizowane rzetelnie i bez takich ściem jak tamten koleś co najpierw pisze o wypadzie dookoła morza czarnego, a po jakimś czasie się nie odzywa to bym się pisał, bo lubię takie przygody. Pozdrawiam wszystkich. Tomek.

[email protected]

jeżeli chodzi o tak długi czas podróży to nie będę mógł mieć tyle wolnego, ale gdyby wypad był tygodniowy do 10 dni to bym był chętny. 3 tygodnie to naprawdę fajna przygoda ale nie mogę na tak długo.

Witam.

Od samego początku śledzę temat i nakręcam się na wypad, organizuję urlop, studiuję trasę aż w końcu kolega viga gdzieś znika...

Fajnie, że mimo tego post nie zniknął, ja nadal jestem skory jechać, ale jak pisze pitbull, termin do 10 dni mi bardziej pasuje...

Dzięki dla JanuszaW za trzymanie wątku...

Jeśli chodzi o przejazd przez Turcję aż do Iranu, albo bezpośrednio z Turcji do Gruzji, to tu są najświeższe informacje (sierpień 2013) o wszystkim o co były pytania: czy można cruiserem, stan dróg, i tak dalej:

http://motohoryzont.com/TURCJA-motocyklem-az-po-Iran

Natomiast Gruzja to znacznie większe wyzwanie niż Turcja, a jak się po Gruzji (i Azerbejdżanie) jeździ motocyklem (a jeździ się źle), to tu:

http://motohoryzont.com/GRUZJA

Pozdrawiam,

Giees

No po takiej lekturze można nabrać pewnej nuty niepewności, fajne porady. Gruzja mnie pociąga i należy to zobaczyć (oby przeżyć to oglądanie) a o Azerbejdżanie też słyszałem wiele negatywów a jak już ktoś dojechał do Baku, to szybko z niego zwiewał (przeczytane, zasłyszane). Turcja drogi super - paliwo (cena) także, coś za coś.

Dzięki za linki.

JanuszW nie bierz wszystkiego do siebie, Twoja propozycja super, ale, wiesz, urlopy, każdy ma rodzinę i nie zawsze może na tak długo skoczyć na moto...

Do Pitbulla:

A masz jakąś propozycję na krótszy wypad???

Ja jestem otwarty...

byłem na nartach w Erzurum - kupa fajnych ludzi, pomocnych i życzliwych - jakby coś trzeba w Turcji to się oferowali.

Wilno w czerwcu - pasuje?

Francja w Maju - wchodzisz?

na razie jestem sam...

powstała na tym forum www.wyprawymotocyklowe.pl

wejdż z zobacz

m

bo tak jest że jak ktoś na forum organizuje wypad 3 tygodniowy to nigdy nie wypali. Najlepsze są spontaniczne wypady góra tygodniowe i wtedy nikt nie myśli o załatwieniu 3 tygodni. A tydzień to już nie ma tragedii. Ja nie mam sprecyzowanej propozycji wypadu, bo sam zobaczyłem dzisiaj że tu na forum są takie pomysły i sam chciałem się przykleić do jakiejś wycieczki. Ale z odpowiedzialnymi ludźmi można coś pomyśleć, jak się zrobi cieplej, i nie trzeba czekać do czerwca, bo ta pogoda jest taka nie przewidywalna że ciepło może być o wiele wcześniej.