VoyraZ Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Witam,odkąd mam Honde (ejst to mój pierwszy cross) leje mu mieszanke 1;40 z poleconym olejem Valvoline,ale teraz kupiłem i trochę cos zmienili chyba,patrze na opakowinie i pisze Only for scooters 2t Synthetic blend, no wszystko niby ok 2t synthetic,ale dlaczego only for scooters?Jak wleje to nic się nie stanie?Może wymienić olej i jaki polecacie? Tak nei drogo do 30zł. Dzięki z góry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rams Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Leje do moto oleje Valvoline i do benzyny wlewam synpower 2t (popielata butelka). Jakiego koloru masz butelkę? Jak jest niebieska to kupiłeś pół syntetyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Masz półsyntetyk. Synpower to full syntetyk. http://allegro.pl/valvoline-synpower-2t-1l-do-dwusuwa-mieszanki-i3577445018.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoyraZ Opublikowano 19 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Mam niebieską,stanie się coś jak będę go mieszać z benzyna?Poprzednio na nim jeździłem i było całkiem ok.Ale ja w tych sprawach leszcz jestem więc prosze o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DK Motocykle Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 (edytowane) Olej do mieszanki leje się aby zapewnić smarowanie w silniku 2suwowym, więc teoretycznie lepiej wlać jakikolwiek olej aby było jakiekolwiek smarowanie. Lepsze oleje (zazwyczaj pełne syntetyki) mają lepsze właściwości. Dzięki czemu lepiej smarują i zmieszają tarcie powstałe między tłokiem a cylindrem co daje nam dłuższe użytkowanie tych części.Polecam Ci olej syntetyczny MOTUL 800 do motocykli off-road. Edytowane 19 Października 2013 przez DK Motocykle Cytuj Największy w Zielonej Górze Sklep motocyklowy - DK Motocykle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi