vanthomas Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Witam. Pisze do was z wielką prośbą, żebyście mi doradzili w czym leży problem i co zrobić z moim motocyklem. A mianowicie przejdę do konkretów, jechałem sobie spokojnie na 5 drogą, gdy nagle w motocyklu zblokowało się tylnie koło i motocykl zgasł, to dałem sprzęgło i odpaliłem na 4 "na popych" i motocykl inaczej zaczą się zachowywać, przejechałem może z 500 metrów i widzę, że motocykl nie ma dolnych obrotów chodzi tylko górny zakres, motocykl odrazu gaśnie gdy nie trzyma się go na obrotach. Kompresja jest o wiele mniejsza niż była. W czym leży problem możecie mi coś poradzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Ściągaj cylinder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanthomas Opublikowano 7 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 (edytowane) Jutro się za to biorę.Czy może to być wina zaworu wydechowego ? Na co zwracać uwagę ? Chcę się jak najwięcej dowiedzieć, żeby w lesie nie być. Daje zdjęcia do oceny. I rozumiem, że tłok do wymiany i szlif do zrobienia. https://plus.google.com/u/0/photos/107002126897710280352/albums/5932030085996417009 Edytowane 7 Października 2013 przez vanthomas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Tłok do wymiany,nie jestem pewien bo słabe zdiecia ale to wyglada na nikasil czyli szlifu nie zrobisz,chyba ze zle widze.Pozatym dobrze sprawdz korbowod bo na glowicy i tłoku widac złote drbinki jakby ze zmielonej podkladki łozyska korby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanthomas Opublikowano 9 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Poprzedni właściciel powiedział, że jakiś mechanik mu źle tłoka dopasował i siedział za ciasno. Mówił też, żeby nie kręcić za bardzo i lać więcej oleju do mieszanki i się wszystko dotrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi