siibol Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 witam Jak w temacie, mam problem ze skrzynią biegów w yz125 z 99r. Silnik pozostał u mechanika, zwiazku z tym że niebede mógł sie do niego w najbliższym czasie uda, niewiem dokladnie jak wygląda czesc która została uszkodzona. Mechanik powiedział mi że to - PROGRAM ZMIANY BIEGÓW ( na którym się opierają wodziki). Czy ktoś wie która to cześć w skrzyni? Jak wygląda? może jakieś zdjęcie ysunek? Chciałbym to już poszukać i zorientować sie w cenach. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Część nr 1 na ostatnim schemacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Dokładnie. Czasami występuje pod nazwą "pamiętnik" albo "wałek zmiany biegów" no ale wiadomo, że co okolica to inaczej nazywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siibol Opublikowano 22 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Dokładnie tak, to jest ta część nr 1 z ostatniego schematu. Dzięki wielkie za podpowiedź. Czy ktoś może posiada takową część? Chetnie odkupię za dobrą cenę..) Moja Yamaszka Yz125 jest z roku 99. Zrobiłem zdjęcie dokładnie czego potrzebuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster128 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 A co jest nie tak w twoim programatorze jak można wiedzieć? Cytuj Remonty silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Mycie gaźników w przemysłowej Myjni Ultradźwiękowej. Serwisówki do Motocyklihttp://serwisowki.ubf.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Uważaj z kupnem używki bo możesz kupić jeszcze gorszy niż twój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster128 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Uważaj z kupnem używki bo możesz kupić jeszcze gorszy niż twój.A w tym aktualny wałek jest taki zły? Cytuj Remonty silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Mycie gaźników w przemysłowej Myjni Ultradźwiękowej. Serwisówki do Motocyklihttp://serwisowki.ubf.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 A w tym aktualny wałek jest taki zły?Nie wiem w jakim stanie jest jego bo po zdjęciach to nic nie ocenisz, ale skoro mechanik mu powiedział, że jest do wymiany to ufam, że tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siibol Opublikowano 25 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Ten programator był pękniety z jednej strony akurat na zdjęciu tego nie widać, widać było że wcześniej ktoś go już spawał. Odłamany kawałek zblokował mi skrzynię. A co jest nie tak w twoim programatorze jak można wiedzieć?Witam zakupiłem już drugi wałe (programator) oczywiśćie używany ale w bardzo dobrym stanie, dziś został przełożony i płynnie biegi wchodzą. Dzieki za podpowiedź i zainteresowanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi